img0940_198.JPG

Kuzikiliza: zo klinkt ‘zich laten horen’ in het Swahili. En, dat willen deze drie redelijk uiteenlopende mannen vanavond doen in de vorm van een toespraak. Voor hen steunt ideale communicatie op drie elementen: tekst, klank en beweging.


Het bijzondere is dat elk van deze mannen elk één van deze elementen als talent heeft. Ze lijken elkaar dus perfect aan te vullen, maar toch hebben die verschillende talenten ook hun schaduwzijde. In deze meertalige, interdisciplinaire voorstelling slaan immers net de communicatie en de mechanismen ervan aan het wankelen.


Pitcho Womba Konga die deze voorstelling creëerde, koos als vertrekpunt de toespraak van Patrice Lumumba bij de onafhankelijkheid van Congo op 13 juni 1960. Een speech die tot op vandaag brandend actueel blijkt.


Want, schuilt achter de onafhankelijkheid van een land niet de ontvoogding van een heel volk en achter de ontvoogding van een volk ook niet de onafhankelijkheid van ieder mens? Zijn heden en verleden wel te verzoenen op deze moeizame weg die richting dekolonisatie leidt?

Wanneer

wo 20 februari 2019 van 20:00 tot 23:59

Waar

Cultuurcentrum Brugge

Sint-Jakobsstraat 20
8000 Brugge

Reserveren

Organisatie en contact

Cultuurcentrum Brugge

Deel deze pagina