Laat dieren niet achter in de auto op warme dagen

3
jul
2018

Politie Brugge heeft afgelopen weekend tweemaal moeten ingrijpen om honden te bevrijden die tijdens de hitte opgesloten zaten in een auto. Voor twee honden is dit fataal afgelopen. Op warme dagen stijgt de temperatuur in de auto immers razendsnel. Na slechts enkele minuten kan het al ondraaglijk heet zijn. Het hoeft daarom niet eens 30 graden te zijn buiten.

Een raampje openzetten, is niet voldoende. De auto in de schaduw parkeren, is ook geen oplossing. De zon draait en voor je het weet, staat de wagen plots in de volle zon. Met dit weer is zelfs de schaduw niet verfrissend. Laat je hond dus thuis achter in de koele woonkamer of neem je hond mee op wandel.

Bel politie als je hond in warme wagen ziet

Wie een huisdier in een wagen ziet zitten en de eigenaar niet meteen opmerkt, kan 101 of 050 44 88 44 (dispatching politie Brugge) bellen. Zelf een raam inslaan, mag eigenlijk niet. Als je de politie vertelt dat het zeer dringend is, zal een interventieploeg snel ter plaatse zijn.

“Het incident van zaterdag 30 juni toont aan dat we de boodschap om dieren niet alleen in de auto achter te laten, moeten blijven herhalen. Zelfs als je maar even naar de bakker moet, kan de temperatuur op warme dagen al snel ondraaglijk worden in de auto. Honden kunnen niet transpireren zoals mensen om warmte kwijt te raken en raken daardoor snel oververhit. Stad Brugge wil iedereen aanmanen om huisdieren niet in de auto te laten zitten tijdens de lente- en zomermaanden” zegt Mieke Hoste, schepen van Dierenwelzijn.  

Deel deze pagina