Laat geen dieren achter in je auto bij warm weer

5
jul
2022

Via een sensibiliseringscampagne wil Stad Brugge baasjes ertoe aanzetten om bij warm of matig warm weer geen huisdieren in hun auto achter te laten. Bij warm of matig warm weer kan de temperatuur in een afgesloten wagen immers razendsnel stijgen.

Bij een buitentemperatuur van amper 21° C kan de temperatuur in de wagen na een halfuurtje al oplopen tot 40° C. Men kan zich voorstellen dat het bij een buitemperatuur van 32° C - zoals afgelopen weken - in de wagen warmer wordt dan 50° C.
Ook wanneer de wagen in de schaduw staat en met het raam open kan de temperatuur zodanig oplopen dat het dier in de wagen oververhit geraakt of zelfs kan sterven.

Misschien heeft het baasje niet de intentie om lang weg te blijven maar de situatie kan voor het dier alsnog levensgevaarlijk zijn. Wie een dier in nood ziet kan de hulpdiensten bellen op 101 of de Lokale politie Brugge op het nummer 050 44 88 44.

Campagne

  • Via sociale media wordt bij warme dagen een hitte-alert gegeven
  • 500 A2 affiches worden bedeeld aan Brugse handelaars
  • 30 000 broodzakken brengen deze boodschap tot in de huiskamer
  • Video

Wie wil meehelpen aan deze sensibilisatieactie kan affiches en/of digitaal beeldmateriaal vragen via dierenwelzijn@brugge.be.