Langste tafel wordt langste stoel in Brugge

26
mei
2020

Vanuit het plan ‘Vierkant tegen eenzaamheid’ wordt de jaarlijkse actie ‘de langste tafel’ in coronatijden vervangen door ‘de langste stoel’. Bruggelingen worden via ‘de langste stoel’ opgeroepen om op vrijdag 29 mei om 19.30 uur hun stoel buiten te zetten en te klinken op de verbondenheid die in Brugge leeft.

Jaarlijks organiseren Samenlevingsopbouw en Bond zonder Naam de ‘Week van Verbondenheid’, een oproep tot meer verbondenheid en samenhorigheid in de strijd tegen vereenzaming.  Dit jaar vindt de ‘Week van Verbondenheid’ plaats van vrijdag 29 mei tot zondag 7 juni.

Vanuit het plan ‘Vierkant tegen eenzaamheid’ ontstond hierdoor de jaarlijkse actie van ‘de langste tafel’. Door de huidige omstandigheden werd de actie omgevormd tot ‘de langste stoel’.

Dag van de buren

Bruggelingen worden via ‘de langste stoel’ opgeroepen om op vrijdag 29 mei om 19.30 uur hun stoel buiten te zetten en met hun buren, op veilige afstand, te klinken op de verbondenheid die leeft in Brugge. Daarenboven is 29 meiDag van de buren’ waarmee Europa sociale banden in de buurten en wederzijds begrip in de kijker wil zetten.

Foto’s van dit gebeuren kunnen Bruggelingen plaatsen op de Facebookgroep Brugge Solidair of op de Facebookgroep van Vierkant Tegen Eenzaamheid Brugge die je kan vinden op de nieuwe Facebookpagina Vierkant tegen Eenzaamheid.

‘De langste stoel’ wordt mogelijk gemaakt door OCMW Brugge, CAW Noord-West-Vlaanderen, Wieder, Ûze plekke, Unia, FMDO, Beweging.net, Samenlevingsopbouw, YOT, Brugge Dialoogstad, Diversiteit Stad Brugge, Mintus, vereniging ’t Sas en de Brugse Vrijwilligerscentrale. Ook buurtcomités en plaatselijk buurtwerk worden warmgemaakt om deel te nemen aan de langste tafel.