Leerlingen van KTA Brugge schreven brieven voor bewoners WZC Ten Boomgaarde

25
mrt
2021

Leerlingen van het KTA Brugge hebben brieven geschreven om de eenzaamheid bij ouderen wat te verdrijven. Een aantal van die brieven waren gericht aan de bewoners van het Mintus-woonzorgcentrum Ten Boomgaarde. De actie is een initiatief van vrouwenvereniging VIVA-SVV, die tijdens de aanhoudende coronacrisis zowel jongeren, ouderen als eigen vrijwilligers een hart onder de riem wil steken.

“We merken dat onze vrijwilligers in de lokale groepen het moeilijk hebben door de coronamaatregelen,” zegt Truus Barremaecker van VIVA-SVV. “Daarom zijn we een tijdje geleden gestart met een briefschrijfactie tussen hen onderling, om zo de eenzaamheid wat de kop in te drukken. Het KTA in Brugge heeft op deze actie ingepikt. Vier klassen, met een 60-tal leerlingen, hebben op hun beurt een brief geschreven. Achttien daarvan waren gericht aan de bewoners van het woonzorgcentrum Ten Boomgaarde in Sint-Michiels. Voor hen paste dit perfect in een lespakket over alleen zijn en eenzaamheid. Ook jongeren voelen zich in deze coronatijd immers vaak eenzaam. Met de brief kunnen zij hun gevoelens delen en anderen een hart onder de riem steken.

De brieven van de vijfdejaarsleerlingen Digital Arts van KTA Brugge werden officieel overhandigd aan de directie van woonzorgcentrum Ten Boomgaarde. Maar niet zomaar. Leerlingen van de opleiding Dans verzorgden een kleine choreografie, een leerkracht – winnaar van de “KTA Masked Singer”-wedstrijd – zong enkele Vlaamse klassiekers.

Bekijk hier de videoreportage:

“De coronacrisis duurt inmiddels meer dan een jaar. De voorbije maanden heeft iedereen zo veel sociale contacten moeten missen,” zegt Pablo Annys, schepen van Sociale Zaken en voorzitter van Mintus. “Voor de bewoners van onze woonzorgcentra is de impact dubbel zo groot. Daarom nemen we dit aanbod van VIVA-SVV in dank aan. Een briefje maakt echt het verschil. De bewoners zijn er altijd bijzonder blij mee. Ik ben er zeker van dat een aantal van hen met veel plezier een brief terug zullen sturen.”

Samen met het pakket brieven bezorgde het KTA een voorraad blanco briefpapier en enveloppen aan de bewoners van WZC Ten Boomgaarde. Als zij er zin in hebben, kunnen ze een antwoordje terugsturen. Het woonzorgcentrum zal alle post bundelen en aan het KTA bezorgen.