Lees Meer!

26
Aug
2019

Op zondag 6 oktober gaat Bregje Hofstede met Vrt-journaliste Ann De Bie in gesprek over haar recentste boek Drift. Daarin denkt ze na over hoe haar relatie met haar jeugdliefde/man ten einde liep en hoe ze in die relatie iemand werd waarin ze zichzelf niet meer herkende. Bregje Hofstede studeerde kunstgeschiedenis en Frans in Utrecht, Parijs en Berlijn. Ze publiceert in diverse literaire tijdschriften en kranten en schrijft voor De Correspondent. Haar romandebuut De hemel boven Parijs werd genomineerd voor verschillende prijzen.

In een gesprek met Bart Koubaa over zijn nieuwe roman Het leven en de dood van Jacob Querido, duikt Ann De Bie vervolgens de Hollandse koloniale geschiedenis in. Jacob Querido, zoon van een Joodse Amsterdamse handelaar, vaart met zijn oom naar het Braziliaanse Recife. De zeventienjarige Jacob komt terecht in een voor hem onbekende wereld en wordt geconfronteerd met de slavenhandel. We voelen zijn twijfels over ‘het goede doen’, over zijn afkomst en zijn heimwee.

Als derde auteur is de Nederlandse Rob van Essen te gast. In zijn dystopische roman De Goede zoon trekt hij de lezer mee in een bevreemdende omgeving die tegelijk angstaanjagend herkenbaar is. Twee oud-collega’s maken een roadtrip naar het zuiden. De verteller rouwt om zijn dementerende moeder, en de ander kent het echte doel van de reis. Samen gaan ze op zoek naar verlossing en vergetelheid, bijgestaan door ironische robots en praatgrage zelfrijdende auto’s. De auteur omschrijft zijn boek het liefst als autobiografische sciencefiction.

Zondag 6 oktober, 11u
Concertgebouw Brugge (kamermuziekzaal)
€9 / Vrienden Biekorfbibliotheek €6 / 65+ €8,20 / -26 €5
Reserveren: www.ticketsbrugge.be
i.s.m. Concertgebouw Brugge en Boekhandel De Reyghere