In Brugge en West-Vlaanderen zijn heel wat LGBTI+ verenigingen actief.

 


 

Partnerorganisaties

cavaria  
Cavaria 

koepel van LGBTI+ verenigingen in Vlaanderen
info@cavaria.be - www.cavaria.be

     

Brugse organisaties

B4Gay  
B4Gay

Brugse homovereniging voor mannen met een link naar Brugge  info@b4gay.be - www.b4gay.be 

 

Gender Contact West-Vlaanderen  
Gender contact West-Vlaanderen
zelfhulpgroep over genderidentiteit, transgenderisme en transseksualiteit
gendercontactwvl@gmail.com - Facebook

 

 zij en zij  

Zij & Zij 

Zij & Zij is een feitelijke vereniging voor lesbiennes en transvrouwen (die in de vrouwelijke genderrol door het leven gaan). De focus van deze vereniging richt zicht op socio-culturele activiteiten, sensibilisering & onthaal. 
zijenzij@outlook.be - Facebook

 

BrUIT

 

 

 

 

 

BrUIT

BrUIT is een nieuwe, Brugse vereniging voor iedereen die zich verwant voelt bij de LGBTQI-gemeenschap. Elke tweede vrijdag organiseert BrUIT een praatcafé in samenwerking met @The Pub (in de Hallestraat).
Bij BrUIT kan je ook terecht voor een onthaalgesprek, een vriendelijke babbel of een instapmoment. Daarnaast organiseren ze ook laagdrempelige activiteiten in het Brugse, waar iedereen meer dan welkom is.

BrUIT is een enthousiast en dynamisch team, dat op kleine schaal een groot verschil wil maken in de Brugse regio. Heb je vragen, of wil je graag wat meer informatie? Check dan de Facebookpagina, het gratis Discordkanaal of stuur een mail naar bruit.brugge@gmail.com.  

 


 

LGBT Praatcafé

praatcafeElke tweede vrijdag van de maand zijn alle LGBT*-ers, alsook hun vrienden, familie en andere sympathisanten zijn van harte welkom voor een gezellig en ontspannend samenzijn op het praatcafé van @The Pub. 
Het praatcafé wordt georganiseerd door BrUIT en B4Gay.

  • Locatie? @The Pub, Hallestraat 4, 8000 Brugge
  • Wanneer? elke tweede vrijdag van de maand, vanaf 20.30 uur
  • Voor wie? Iedereen is welkom! Voel je je nog wat onwennig en wil je graag voor het praatcafé een onthaalgesprek? Neem contact op met BrUIT.


 

Meld discriminatie!

unia  
Unia

Slachtoffer of getuige van discriminatie? Meld het bij Unia. 

Vlaamse Ombudsdienst  
 
Vlaamse Ombudsdienst

Contacteer de genderkamer van de Vlaamse Ombudsdienst voor advies en begeleiding bij discriminatie, omwille van uw 'vrouw of man'-zijn, als transgender of genderkwesties bij holebi's.

 

uni-form app  
UNI-FORM

UNI-FORM is het allereerste online platform dat LGBTI-NGO's en politiediensten in EU-landen verbindt om samen te werken aan het rapporteren en aanpakken van LGBTI-haatcriminaliteit en online haatspraak. Maak een melding via de website of download de app (voor Android en iOS).

 


 

Hulp en ondersteuning

Lumi  
Lumi

onthaal- en infolijn waar je terecht kan met al je vragen rond holebi's, transgender, queer, non-binair, genderfluïde,...
vragen@lumi.be - www.lumi.be 

 

gendervonk  
Gendervonk

website specifiek gericht op het ondersteunen van transgender personen en ouders van transgender jongeren
www.gendervonk.be 

 

   
 

 
CAW Noord-West-Vlaanderen

Nood aan een babbel? Iedereen heeft het wel eens moeilijk. Heb je vragen en bezorgdheden, wij zoeken mee naar jouw antwoord. Tijdens onze openingsuren kan je vrij bij ons terecht, daarbuiten kan je mailen, chatten of kan je bellen voor een afspraak. 

www.caw.be ( enkel regio nog te specifiëren)

Het jongerenonthaal (JAC) is vrij toegankelijk zijn op woensdag van 13h tot 17h (vanaf 8/11) en op vrijdag van 11H tot 14h. 

Het volwassen onthaal is vrij toegankelijke zijn op dinsdag en donderdag van 9h tot 12h. 

Daarbuiten kan er wel gebeld worden voor een afspraak. Indien de lijnen bezet zijn, is er een antwoordapparaat. Spreek je naam en telefoonnummer in, dan word je zo snel mogelijk terug gebeld.

 

Contactinformatie