lichtparcours

Brugge laat je deze winter baden in een warme gloed die je de kerstsfeer laat omarmen als nooit tevoren. Twee lichtparcours voeren je doorheen de stad en verrassen je met interactief dynamische lichtinstallaties, atmosfeerbelichting en projecties.

De wandelingen met lichtkunstinstallaties lopen van het Stationsplein tot het Minnewater en van het Stationsplein via het Albertpark tot ’t Zand. De verlichting staat aan van 15.30 u. tot middernacht.

lichtparcours

Op de Markt en ’t Zand komt bovendien een kunstig versierde 13 meter hoge kerstboom om de wintersfeer compleet te maken. Op ’t Zand komen, als eindpunt van een van de lichtparcours, ook lichtprojecties op de gevels, een sfeervolle uitlichting van de bomen en hun zitelementen en winterse lichtpatronen. Dezelfde lichtpatronen zullen ook op de Markt te zien zijn.

lichtparcours


Het lichtspektakel brengt zowel hedendaagse beleving als elementen uit de rijke geschiedenis van Brugge en haar toekomstvisie. Afwisselende organische en natuurlijke lichtpatronen op gevels, bomen en zitelementen, laten je Brugge vanuit een volkomen nieuw perspectief beleven. 

Deel deze pagina