Brugge is gaststad van de Lingerieweek! 👙

14
feb
2023

Tijdens de week van Wereldvrouwendag (8 maart) en Dag van de Vrouwelijke Ondernemer (9 maart) zetten de deelnemende lingeriewinkels hun troeven als lingeriespecialisten in de verf. Shopping Brugge (centrummanagement Stad Brugge) koppelt hier een heuse campagne aan om Brugse lingeriezaken extra in de kijker te plaatsen. Het gezicht van de campagne is Brugse onderneemster en model Cilou Annys

De Lingerieweek is een promotiecampagne voor lingeriezaken in heel Vlaanderen. Brugge telt er twintig in het centrum en in de deelgemeenten. Ze nemen allen deel aan de campagne. De Lingerieweek heeft als doel de troeven van zelfstandige lingeriespecialisten in de verf te zetten. Tijdens deze week geven de deelnemende zaken in heel Brugge een lekkere attentie (bij aankoop en zolang de voorraad strekt).

Programma 

👙 Smedenstraat als hotspot van de Lingerieweek

De Smedenstraat wordt ook wel dé lingeriestraat van Brugge genoemd met haar drie speciaalzaken: La Finesse, Lingerie Venus en Scharlaeken. Stad Brugge plaatst de straat letterlijk in de spotlights met een kantpatroon dat tijdens de avonden geprojecteerd wordt op de Smedenpoort. Ook de grote boom ter hoogte van de terrassen wordt vrolijk versierd met een behaslinger.

Daarnaast laat Fien Tekent haar creativiteit de vrije loop met raamtekeningen in lingeriethema bij een dertigtal zaken in de straat.
Tenslotte kan je op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart terecht bij Shopping Brugge in Smedenstraat 37 om te poseren voor de spiegelfotobooth. Deel daarna jouw foto op sociale media, tag @shoppingbrugge en maak kans op een lingeriesetje! 

👙 Vrijdag 10 maart: introductieworkshop rond korsetten bij Cadavre Exquis

Zin om kennis te leren maken met de wereld van korsetterie? Op vrijdag 10 maart ontvangt de jonge ontwerpster Maya Langouche je graag voor een introductieworkshop. Hier komt de geschiedenis van het korset aan bod, evenals de constructie en verschillende stijlen van hedendaagse korsetten en hoe ze gedragen kunnen worden. Zin om eens een korset te passen? Dat kan! De workshop wordt afgesloten met een pasmogelijkheid.

Praktisch
  • 10.00 - 10.45 u.
  • 11.00 - 11.45 u.
  • 14.00 - 14.45 u.
  • 15.00 - 15.45 u.

Locatie: Cadavre Exquis, Predikherenstraat 37, 8000 Brugge.

Schrijf je in

Er zijn vier personen per tijdslot toegelaten. Meer info op de website.

👙 Kantwandeling i.s.m. de Brugse Gidsenbond

Brugge en kant zijn al eeuwen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook vandaag blijft kant in Brugge ambachtelijke makers inspireren. Daarom nemen we je graag mee doorheen Brugge met deze 'pi'kante wandeling. Doe de wandeling alleen met de info van gids Mieke Vandemoortele (bekijk de kaart), haal de kaart op bij de deelnemende lingeriezaken en In&Uit of ga mee tijdens één van de geleide wandelingen die start aan het Kantmuseum (Balstraat 16).

  • Zaterdag 11 maart van 10.30 tot 12.30 u.
  • Zondag 12 maart van 14.00 tot 16.00 u.

Schrijf je in voor de Kantwandeling

👙 Podcast Beyond Bra

Layla Kirsta, gepassioneerd door lingerie, gaat in haar podcast Beyond Bra in gesprek met experten in de lingeriewereld. Duik samen met haar in de wereld van lingerie in Brugge.

Beluister de podcast


De Lingerieweek is een initiatief van sectororganisatie Fedelin in samenwerking met Mode Unie. Brugge is gaststad voor de lingerieweek die de eerste week van maart plaatsvindt.