Live radio als nieuwjaarsgeschenk voor medewerkers Stad en OCMW/Mintus

11
jan
2022

Net als vorig jaar kunnen door de coronacrisis bij Stad Brugge en OCMW/Mintus en zijn welzijnsverenigingen de traditionele nieuwjaarsfeesten voor het personeel niet doorgaan, maar er is ook dit jaar een alternatief programma uitgewerkt.

“Na de bijzonder gesmaakte eerste editie begin 2021 kozen we daarom opnieuw voor een radiomarathon die rechtstreeks wordt uitgezonden op vrijdag 14 januari 2022 van 8.00 tot 16.00 uur, vanop het Evenementenplein van Het Entrepot”, zegt schepen van Personeel & Organisatie Pieter Marechal.

”Maar liefst acht uur lang bieden we onze medewerkers een warme nieuwjaarsradiouitzending aan, gemaakt voor en door collega’s. Bovendien gaan we dit jaar een stapje verder. Waar de uitzending vorig jaar enkel voor het personeel van Stad Brugge was, hebben we dit jaar de krachten gebundeld met OCMW/Mintus en zijn welzijnsverenigingen.”

Uitdagend jaar voor de medewerkers

“2021 was opnieuw een bijzonder uitdagend jaar, waarbij onze medewerkers een ongelooflijke inzet getoond. We wilden 2022 dus niet inzetten zonder het personeel nog eens extra een hart onder de riem steken om er de volgende maanden weer met volle moed tegenaan te gaan,” zegt schepen en voorzitter OCMW/Mintus en zijn welzijnsverenigingen Pablo Annys aan.

Ook inhoudelijk gaat de uitzending dit jaar een stap verder. Naast een leuke mix verzoekplaatjes, nieuwjaarswensen en interviews met medewerkers, ligt het accent dit jaar op goede voornemens. Niet alleen de goede voornemens van de medewerkers, maar ook van Brugge als SDG-Pioneer.

Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

Burgemeester Dirk De fauw: “Bij aanvang van deze legislatuur zette Stad Brugge de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’S) van de VN centraal in haar beleidsprogramma. Intussen blijkt uit de SDG-Monitor dat Stad Brugge de centrumstad in Vlaanderen is die het meest inzet op Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen in 2021.

We zetten dus met trots enkele mooie realisaties in de kijker én vernieuwen als stadsbestuur ons goede voornemen om samen met de stadsdiensten, OCMW/Mintus en zijn welzijnsverenigingen een trekkersrol te blijven opnemen in de realisatie van de duurzaamheidsdoelstellingen.”

De uitzending is via internet live te beluisteren door medewerkers van Stad Brugge, OCMW/Mintus en zijn welzijnsverenigingen en blijft daarna beschikbaar om te herbeluisteren, want het werk gaat natuurlijk voor.