Luuk en Lotje: kinderzoektocht langsheen de Brugse handelszaken

7
dec
2020

Het kinderboekje ‘Luuk en Lotje, het is kerst’ vormt de rode draad doorheen de zoektocht die Stad Brugge vanaf half december samen met uitgeverij Clavis organiseert.

‘Nu de handelszaken terug open zijn, is dit een leuke manier om op stap te gaan in de Brugse centrumstraten. Deelnemen is gratis en iedereen krijgt een leuke verrassing’, vertelt schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys.

Etalagezoektocht

Van 13 december 2020 tot en met 9 januari 2021 kunnen kindjes met hun ouders op zoektocht gaan in het stadscentrum. Twaalf handelszaken in het gebied Sint-Amandsstraat, Wollestraat, Eekhoutstraat, Braambergstraat, Predikherenstraat, Hoogstraat, Mallebergplaats, Philipstockstraat, Academiestraat en Markt doen mee.

Pablo Annys: ‘De handelszaken die deelnemen zijn heel divers van een koffiebar, tot een boekenwinkel, kinderzaak, muziek- en fietsenwinkel tot een chocolade- en designzaak. Het is belangrijk om bij de verschillende acties die we lanceren, telkens anders handels- en horecazaken aan bod te laten komen.’

In de verschillende etalages zie je Luuk en Lotje met een kerstmutsje op en elke keer hebben ze een andere versiering vast. Op het opdrachtenblad staat een grote kerstboom met veel verschillende versiering en de kindjes moeten omcirkelen welke ze terugvinden in de etalages.

Boek Het is kerst!

Het Luuk en Lotje boek Het is kerst van Ruth Wielockx is een vrolijk en herkenbaar verhaal over kerst voor kinderen tussen 3 en 6 jaar. Voor iedereen die van kerstbomen, gezelligheid én cadeautjes houdt. De zoektocht is vooral bedoeld voor kindjes uit die leeftijdscategorie.

Praktisch

Het opdrachtenblad kan je afhalen bij Clavis (Sint-Amandsstraat 5) en kan je ook hier terugbrengen waarna de kindjes een leuke, winterse verrassing krijgen. Op dit blad staan de twaalf deelnemende handelszaken, samen met de route.

Deze zoektocht is volledig coronaproof. Je kan op eigen tempo met je gezin op stap gaan. Het is ook gespreid in tijd: de zoektocht loopt over een periode van 4 weken.

De openingsuren van Clavis:

  • Maandag – zaterdag (behalve op feestdagen) van 10 tot 18 uur
  • Zondagen in december open van 13 tot 18 uur
  • Zondagen in januari gesloten

Voor dit initiatief werken verschillende partners samen: Stad Brugge (Centrummanagement, Werk & Ondernemen), uitgeverij Clavis en de deelnemende handelaars.

Hou tijdens het winkelen en in de centrumstraten, steeds rekening met de huidige COVID-19 maatregelen. 

Alle info: www.brugge.be/luukenlotje