Mantelzorg: vervoer

Taxibonnen
Vervoersdiensten op maat
      Minder Mobielen Centrale
      Dienst Aangepast Vervoer
      Vervoersaanbod van mutualiteiten
      Andere aanbieders
Hulp nodig?


Taxibonnen

Een taxibon is een betaalmiddel waarmee je een deel van je taxirit kan betalen.
Zorgvereniging Mintus biedt taxibonnen aan voor wie een bescheiden inkomen heeft en zich moeilijk zelf kan verplaatsen. Ook wie geen gebruik kan maken van het openbaar vervoer of geen eigen wagen bezit kan bij Mintus terecht. Je vindt hier meer informatie over de taxibonnen.

Vervoersdiensten op maat

Je kan in Brugge met jouw vervoersvraag terecht bij verschillende diensten en organisaties die vervoer voor mensen met een verminderde mobiliteit aanbieden.

Minder Mobielen Centrale
De Minder Mobielen Centrale is een vervoersdienst voor mensen met een beperkt inkomen die niet over eigen vervoer beschikken. Dankzij de Minder Mobielen Centrale kan je familie bezoeken, een dokter raadplegen of boodschappen doen.
Je vindt hier meer informatie.

Dienst Aangepast Vervoer
De Dienst Aangepast Vervoer wordt in Brugge momenteel uitgevoerd door de vzw Mobar. Vzw Mobar brengt je van deur tot deur, met aangepast rolstoelvervoer. Vzw Mobar wordt ondersteund door Vlaanderen waardoor zij een voordelig tarief kunnen aanbieden.
Je vindt hier meer informatie over de dienstverlening.

Vervoersaanbod van mutualiteiten
Ook mutualiteiten organiseren vervoer voor hun leden. Vaak is dit beperkt tot niet-dringend ziekenvervoer. Soms  is er ook een ruimer aanbod van mindermobielenvervoer. Bekijk het aanbod bij je eigen mutualiteit.

·         CM-Mobiel

·         Bond Moyson: mindermobielenvervoer en niet-dringend ziekenvervoer.

·         LM Plus

·         Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen

·         Vlaams & Neutraal ziekenfonds

·         Partena Ziekenfonds

·         OZ Onafhankelijk Ziekenfonds

Andere aanbieders
Ook private aanbieders hebben een aanbod voor mensen die minder mobiel zijn (en hun mantelzorger). Er zijn daarnaast bedrijven die specifiek inzetten op aangepast vervoer. Alsook taxibedrijven en verhuurdiensten met bestuurder die kunnen inspelen op specifieke noden.

Hulp nodig?

Raak je niet wegwijs in het overzicht van de vervoersaanbieders of weet je niet welk type vervoer je nodig hebt? Heb je hulp nodig of heb je een vraag? De West-Vlaamse Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer helpt jou zoeken. Je vindt hier meer informatie over de Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer.