Parkeerautomaten

In de volledige binnenstad geldt er betalend parkeren van 9.00 tot 20.00 uur, elke dag (dus ook op zon- en feestdagen). Hier mag maximum vier uur aan een stuk geparkeerd worden. Je kunt betalen via sms of app of aan de automaat (cash of bankkaart). Hier vind je alle informatie over de parkeerautomaten.

Parkeerautomaat

Werkwijze parkeerautomaten

De parkeerautomaten werken via touchscreens. Ze werken op zonne-energie en zijn gebruiksvriendelijk. Door het ingeven van de nummerplaat kan men een parkeersessie activeren.

Het betalen via gsm of smartphone is ook nog steeds mogelijk via de app of sms.

Sms-parkeren

Door het sturen van een sms met het nummer van de automaat en de nummerplaat van jouw wagen naar 4411 kun je bovengronds parkeren zonder aan de automaat te moeten betalen. Bijvoorbeeld "BRG301 1ABC123". De controle gebeurt aan de hand van scanning, controleer goed of je nummerplaat correct werd ingegeven. 

Van zodra je de letter Q doorstuurt naar 4411 eindigt de parkeertijd. Je betaalt dus enkel je reële parkeertijd en pas na ontvangst van een factuur van de telefoon- of parkeerprovider. Opgelet, sommige gsm-abonnementen laten het versturen naar betalende verkorte nummers niet toe of je moet eerst registeren voor een eerste gebruik.

Wanneer je geen Q stuurt vóór het verstrijken van de maximale parkeertijd of voor 20.00 uur, eindigt die automatisch na 4 uur.

Het verschuldigde parkeergeld wordt via de gsm-operator gefactureerd. Mobiel parkeren via sms kost je minimaal 0,30 euro. 

App parkeren

Het is ook mogelijk om via een app op de smartphone te betalen. Ook hier gebeurt de scanning digitaal. Let dus goed op dat de correcte nummerplaat in de app wordt geselecteerd bij het activeren van een parkeersessie, indien er meerdere nummerplaten werden opgeslaan.

Bij eerste gebruik dien je je eerst te registreren op de website van de aanbieder. Daarna kun je de app downloaden en inloggen. Om te betalen dien je de stappen te volgen in de app.

Wanneer je de parkeersessie niet stopt vóór het verstrijken van de maximale parkeertijd of voor 20.00 uur, eindigt die automatisch na 4 uur.

Per sessie bedragen de transactiekosten voor het app-parkeren € 0,35. Het verschuldigde parkeergeld wordt rechtstreeks via 4411 gefactureerd.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina?

Laat het ons weten

Volg ons op sociale media