Mondiaal Partnerschap Brugge - Ebolowa

partnerschap Brugge - Ebolowa

 

Brugge start een stedelijk mondiaal partnerschap met Ebolowa in Kameroen

 Ebolowa is even onlosmakelijk verbonden met cacao, 
als Brugge met chocolade.

 

Stad Brugge en stad Ebolowa in Kameroen vormen voortaan een duo. Er zal niet alleen op bestuurlijk vlak worden samengewerkt. Ook privéactoren, scholen en middenveldorganisaties bouwen mee aan de ambities van het partnerschap.

Wat verstaan we onder een mondiaal partnerschap?

De essentie van een mondiaal partnerschap is dat beide besturen, samen met externe partners kennis en ervaring uitwisselen rond thema’s die voor beide steden belangrijk zijn. We gaan samen werken aan een gedeelde duurzame agenda. Stad Brugge wil haar inwoners zoveel als mogelijk betrekken bij dit partnerschap.  

Waarom een mondiaal partnerschap met Ebolowa?

mondiaal partnerschapBrugge is wereldwijd befaamd voor zijn chocolade. En Stad Brugge profileert zich ook al enkele jaren succesvol als Fair Trade Stad. Samen met de Gilde van de Brugse Chocolatiers brachten we deze twee werelden samen in een heerlijke Fair Trade chocoladereep ‘Sjokla’.

Ebolowa is een groene provinciehoofdstad in Zuid-Kameroen waar cacao alom tegenwoordig is. Bovendien is Ebolowa ook een Fair Trade Stad én heeft ze net als Brugge een eigen stadschocolade ‘Keka Wongan’.

Dit vormt alvast een goede basis om een partnerschap rond duurzame cacao en chocolade te beginnen, met de medewerking van de Provincie West-Vlaanderen, de Gilde van de Brugse Chocolatiers, Brugse en Kameroense onderwijsinstellingen en organisaties werkzaam rond cacao.

Heeft het partnerschap nog meer in petto?

Absoluut. Ook voor scholen zijn er heel wat interessante opties: van digitale uitwisselingen tussen secundaire scholen, tot stages en onderzoeksmogelijkheden voor hogeschoolstudenten.

Op bestuurlijk vlak zal worden samengewerkt rond een aantal domeinen zoals fair trade, lokale economie, sport, toerisme, jeugd, burgerparticipatie en openbare ruimte. 

Brugge en Ebolowa zijn alvast klaar voor een mooie toekomst samen!

mondiaal partnerschap   mondiaal partnerschap

 

 

logo Provincie West-Vlaanderen