Mondiaal Partnerschap Cacao

Brugge is wereldwijd befaamd voor zijn chocolade. Maar Stad Brugge profileert zich ook al enkele jaren succesvol als Fair Trade Stad. We willen beiden aan elkaar linken en gluren daarbij over de grenzen heen.

Stad Brugge werkt daarom aan een mondiaal partnerschap rond fairtradechocolade. Bedoeling is om volop te gaan voor meer cacao en chocolade geproduceerd volgens eerlijke handel principes.
In onze eigen stad (“Brugge eerlijke chocoladestad”), maar ook daarbuiten.

Wat houdt dit partnerschap in?

Stad Brugge bouwt aan een rechtstreekse samenwerking in een land waar cacao groeit, met partners die bijdragen aan cacao van eerlijke handel. Dit kunnen fairtradeorganisaties zijn, boerencoöperatieven, lokale overheden, enz.

In dit partnerschap is ook plaats voor Brugse geïnteresseerden zoals chocolatiers, handelszaken, scholen en organisaties. Want ook zij kunnen een rol spelen in de bevordering van eerlijke chocolade.

cacao

Waarom gaan voor eerlijke chocolade?

Als chocoladestad willen we zonder schuldgevoel kunnen genieten van het vakmanschap van de vele chocolatiers in onze stad. Er zijn heel wat problemen in de cacaosector: lage prijzen voor de boer, te weinig duurzame investeringen, kinder- en gedwongen arbeid. Fair trade biedt hierop een antwoord. Daarnaast laat de fairtradepremie de boerencoöperatieven ook toe te investeren in projecten voor de hele gemeenschap zoals scholen, verharde wegen, gezondheidszorg, elektriciteit, enz.
Daarom kiezen we resoluut voor eerlijke en duurzame chocolade. 

Doelstellingen mondiaal partnerschap chocolade

Ontdek de doelstellingen waarrond het partnerschap draait.