Mondiale projecten in de wereld

Dat Brugge geëngageerde, solidaire inwoners heeft, blijkt uit de vele projecten in het Zuiden die de voorbije jaren werden opgezet en begeleid.
Kenmerkend voor deze Brugse projecten is dat ze vooral gericht zijn op een betere toegang tot onderwijs, gezondheidszorg, drinkbaar water of die ijveren voor duurzame landbouw, eerlijke handel en mensenrechten.
Voor de beoordeling van de projecten doet het stadsbestuur een beroep op het deskundige advies van het Brugs Fonds voor Ontwikkeling en Samenwerking.

Deze projecten dragen ook bij aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) of Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.
Deze 17 doelstellingen moeten tegen 2030 van onze planeet een betere plek maken voor iedereen.
Ook Stad Brugge onderschrijft de SDG’s en ziet de projectondersteuning in het Zuiden als één van de manieren om ertoe bij te dragen.

Op onderstaande kaart kan je de projecten zien die sinds 2018 een toelage ontvingen.

Jaarverslag

In 2021 ontvingen negen Brugse projecten een toelage, goed voor een totaalbudget van 39.268 euro.
Zes initiatieven situeren zich in Afrika, twee in Latijns-Amerika en één in Azië. Al deze projecten werden gebundeld in het jaarverslag.
Wil je graag een geprint exemplaar ontvangen? Mail je adresgegevens naar de Noord-Zuiddienst. 

Zelf een project indienen

Ben je als Bruggeling actief in een project in het Zuiden, of maak je deel uit van een Brugse organisatie (ngo, vzw, school, bedrijf, ziekenhuis…) met een project in het Zuiden? Dan kan je een aanvraag indienen voor financiële ondersteuning bij het stadsbestuur. Het aanvraagformulier en de voorwaarden zijn beschikbaar op de website.

Contactinformatie