Musea Brugge gesloten? Ontdek de collectie dan digitaal!

24
Mar
2020

Wat biedt Musea Brugge je aan tijdens deze quarantaineperiode? 

Dat alle locaties en tentoonstellingen van Musea Brugge even gesloten zijn, is intussen geen nieuws meer. In afwachting dat de deuren weer open gaan - wensen we je een overzicht te bieden, van wat er toch vanuit de huiskamer kan bekeken worden. De collecties van Musea Brugge omvatten namelijk zoveel meer dan wat op zaal te zien is. Met zijn veertien locaties kan Musea Brugge de grote diversiteit van die collecties uitspelen, maar er zijn altijd keuzes nodig.

Dat we nu gesloten zijn betekent niet dat er achter de schermen – letterlijk achter de computerschermen – niet keihard gewerkt wordt om nieuwe inhoud online ter beschikking te stellen. Dit biedt een kans om even op minder bekende werken te focussen of om werken die al lang niet meer op zaal waren, digitaal in de kijker te plaatsen.
Uiteraard vinden we het jammer dat de pas geopende tentoonstelling "Van Eyck in Bruges" moest sluiten, net als alle overige locaties. maar de veiligheid van zowel onze medewerkers als bezoekers primeert . 

Corona-pagina

Alles staat nu netjes gegroepeerd op onze zogenaamde Coronapagina; van toelichtingen over minder bekende kunstwerken, tot kleurplaten voor de kinderen, van educatieve filmpjes over Van Eyck, tot alle edities van het Museummagazine, uitgegeven door de Vrienden van Musea Brugge.
De bedoeling is dat de pagina steeds aangevuld wordt. 
Neem gerust een kijkje.