Neem deel aan 30 dagen minder wagen!

20
apr
2022

Je eigen wagen niet gebruiken tijdens de maand juni, lukt jou dat? Dat is de oproep van de campagne die zoveel mogelijk Vlamingen dertig dagen lang wil laten proeven van alternatieven voor hun eigen auto. Of je nu nieuwe fiets- en wandelroutes richting de bakker of het werk wil ontdekken, meer wil besparen op verplaatsingskosten of mee het verschil wil maken voor het milieu: elke reden is goed om je eigen wagen minder te gebruiken.

Na je online inschrijving, ontvang je bovendien hapklare info over apps rond deelmobiliteit, prachtige wandelingen in je buurt en tonnen inspiratie voor winkelbezoeken zonder wagen.    

Waarom deelnemen?

Voor je gezondheid

Elke dag bewegen: da’s goed voor je lijf en voor je hoofd. Genoeg bewegen lukt vanzelf door te kiezen voor duurzame mobiliteit. Of je nu fietst of wandelt. Naar je werk, het station, de bushalte of een deelauto. (En vergeet onderweg niet te genieten van de zon op je snoet of de wind in je haren.)

Voor het avontuur

Stap uit de sleur (en uit de file). Kies een maand lang voor een nieuwe manier van onderweg zijn. Je ontmoet andere mensen, je ontdekt nieuwe routes en bijzondere plekken en laat een frisse wind waaien door je gewoontes.

Voor je portemonnee

Met brandstofprijzen die door het dak gaan, is autorijden echt duur geworden. Wij wijzen je de weg in de alternatieven voor de auto. Ga de uitdaging aan om 30 dagen lang anders op weg te gaan en merk het verschil in je portemonnee.

Voor verandering

Dump je auto en maak een sterk statement. Jij kiest voor een samenleving met minder CO2-uitstoot, luchtvervuiling en een omgeving op maat van mensen. Via de enquêtes van 30 Dagen Minder Wagen zorgen wij ervoor dat je stem met een megafoon in de oren van onze beleidsmakers terecht komt.

Ik neem deel aan 30 dagen minder wagen! 


De 30 Dagen Minder Wagen is een campagne van het Netwerk Duurzame Mobiliteit. Ze werken samen met het Departement van Mobiliteit en Openbare Werken, de onderzoeksgroep MOBI en onze vier mobiliteitspartners NMBS, De Lijn, Cambio en Blue Bike. Een breed netwerk aan enthousiaste steden, gemeenten en organisaties draagt de boodschap mee naar buiten.