Nieuw Beurs-, Meeting- en Congrescentrum (BMCC) geopend

20
dec
2021

Het nieuwe Beurs-, Meeting- en Congrescentrum ging op zaterdag 18 december 2021 officieel open. Die dag werden ook het vernieuwde Beursplein en een nieuw kunstwerk voorgesteld.

Het was de bedoeling om dit project aan een ruimer publiek voor te stellen maar de coronomaatregelen lieten een dergelijke opening niet toe. De opening voor het grote publiek komt eraan van zodra de coronamaatregelen het mogelijk maken. Het kunstwerk op het Beursplein werd onthuld, de gedenkplaat werd ontbloot en het lint werd geknipt. Het gebouw is nu in goede handen van het team van het BMCC onder leiding van directeur Sarah Cornand.

Het BMCC

Het architectenteam - Eduardo Souto de Moura en META architectuurbureau - levert een beurshal af als een overdekt en afsluitbaar plein waar allerhande evenementen kunnen plaatsvinden. Maar tegelijkertijd kan het gebouw omgevormd worden tot een publiek overdekt plein, toegankelijk voor alle passanten en integraal deel uitmakend van de buurt.  Het gebouw rust op een glazen sokkel.

De beurshal en het congresgebouw zijn met elkaar verbonden via een gemeenschappelijke inkom, maar kunnen perfect onafhankelijk van elkaar én tegelijkertijd gebruikt worden. Terwijl de beurshal horizontaal georganiseerd is, geënt op de buurt en onmiddellijk toegankelijk van buitenaf, is het congresgebouw verticaal gestapeld.

Het gebouw werd in 23 maanden bouwtijd gerealiseerd.

Het beschikt over:

  • Een beurshal en overdekt beursplein van 4480m²
  • Een opsplitsbaar auditorium met een inschuifbare tribune voor meer dan 500 bezoekers
  • Vergaderfaciliteiten met 8 vergaderzalen (die kunnen omgevormd worden tot 12 vergaderzalen)
  • Een cateringruimte van 650m² met aangrenzend terras van 200m²
  • Een ondergrondse fietsenstalling voor meer dan 200 fietsen
  • Een ondergrondse parking voor 124 personenwagens
  • 15390m² (verdeeld over verschillende lagen) Beursplein & Congresgebouw, waarvan 5230m² ondergronds
  • 10870m² nieuw openbaar domein, waarvan 9030m² Beursplein en 1840m² omliggende straten

Wil je een event, beurs, vergadering of congres organiseren in het BMCC? Contacteer dan directeur Sarah Cornand via 050 89 35 47 of info@bmccbruges.com.

www.bmccbruges.com

 

Enkele mijlpalen in het bouwproces werden op film vastgelegd en deze zijn te zien op www.brugge.be/beurssite/videos-bouw  

Bekijk hieronder de video over de opening van het BMCC.

 

Volg BMCC ook op: