Ontwikkeling van de Gruuthusesite en herinrichting van het Gruuthusemuseum

Wanneer het Gruuthusemuseum in 2019 opnieuw de deuren opent, zal de onmiddellijke omgeving er heel anders uitzien: het plein voor het paleis wordt heraangelegd zodat het rolstoeltoegankelijk is, er verrijst een nieuw onthaalpaviljoen tussen Gruuthuse en de O.L.V.-kerk en bezoekers van de kerk zullen deze binnengaan via het opnieuw geopende Paradijsportaal.”Omdat de ticketverkoop in het nieuwe onthaalpaviljoen een plaats krijgt, zal de bezoeker zich, wanneer hij Gruuthuse binnengaat, meteen kunnen laten overvallen door het indrukwekkende interieur om dan vervolgens de museumzalen in te duiken.

De verhaallijn van het nieuwe museumparcours ligt vast: het Gruuthusemuseum zal de bezoeker aan de hand van objecten uit de eigen collectie én bruiklenen, meenemen doorheen 500 jaar geschiedenis van Brugge. Daarbij zal de bezoeker op heel verschillende manieren meer te weten kunnen komen over het gebouw en de objecten: film, audio…”

Bijzondere aandacht gaat uit naar bezoekers met een sensoriële beperking: voor hen worden de nodige tools en ingrepen voorzien zodat zij van een volwaardig museumbezoek kunnen genieten.

In het komende jaar krijgen al deze plannen letterlijk vorm. In het voorjaar starten de werken voor de heraanleg van het plein, de bouw van het paviljoen en parallel starten ook de interieurwerken. Later volgt dan de opbouw van de museumscenografie. Deze herinrichtingswerken worden gesubsidieerd door Toerisme Vlaanderen. De nieuwe Gruuthusesite is immers door Toerisme Vlaanderen erkend als kernattractie die een hefboom kan vormen voor kwalitatief toerisme in Brugge en Vlaanderen in de komende jaren.

Het vernieuwde Gruuthusemuseum wordt een huis vol verhalen over Brugge, die je anders zullen doen kijken naar de stad. Wil je op de hoogte blijven van de werken in en om het museum?

Neem een kijkje op 

 

    visualisatie paviljoen

    visualisatie paviljoen     
   
    visualisatie NoAarchitecten 

 

Deel deze pagina