Nieuw skateparkje voor kinderen in Christus-Koning

7
sep
2022

Aan de Kolenkaai in Christus-Koning legde Stad Brugge een skateparkje voor jonge skaters aan. De skaters stelden zelf de Kolenkaai voor als mogelijke skatelocatie. 
Er werd gekozen voor een quarterpipe, een minibox en een ledge. Naast de skatetoestellen werden ook een aantal fietsnietjes geplaatst, zodat de fietsen van de skaters niet op de grond moeten liggen of kunnen omvallen.

Met een petitie probeerden zes vrienden (Wolf, Noor, Hasse, Julien, Aster en Lou) het stadsbestuur te overtuigen van hun idee om in de eigen buurt een skatepark te krijgen. Ondertussen verzamelden ze al meer dan 200 handtekeningen in de buurt. Begin vorig jaar overhandigden de jonge skaters hun petitie aan het stadsbestuur. Met goed gevolg dus.

De skate community in Brugge leeft, ook bij de jongste generatie. Zij dromen van een leuke en veilige plek om in de buurt te skaten en met hun vrienden af te spreken. Het stadsbestuur vindt het belangrijk dat er skate- infrastructuur op maat is : zowel voor beginnende skaters in hun buurt als voor de meer ervaren skaters in de bovenlokale skatelocaties.

Goed bereikbaar en veilig

Aan de Kolenkaai ligt een ongebruikt stukje asfalt naast enkele parkeerplaatsen langs de achterzijde van het elektriciteitsbedrijf Fluvius. Door de regelmatige passage, veilige bereikbaarheid met de fiets en doordat er geen nabije bewoning is, die overlast kan ondervinden, werd deze plaats gekozen.

Samen met de ontwerper van openbaar domein werden de mogelijkheden besproken en mochten de kinderen hun voorkeur voor skate-elementen doorgeven. Doordat er plannen zijn om de site van Fluvius in de toekomst te saneren, is er gekozen voor mobiele toestellen.
Op die manier kunnen de toestellen op een andere plaats geïnstalleerd worden, wanneer de werkzaamheden bij Fluvius beginnen.

Er werd gekozen voor een quarterpipe, een minibox en een ledge. Naast de skatetoestellen werden ook een aantal fietsnietjes geplaatst, zodat de fietsen niet op de grond moeten liggen of kunnen omvallen.