Nieuw speelplein Astridpark feestelijk geopend

2
nov
2021

Dit speeplein in het Astridpark, het groene hart van de stad, is wellicht het bekendste van Brugge. Het speelplein is erg populair, zowel bij inwoners als bij bezoekers van onze stad. Dagelijks komen tientallen kinderen het speelplein bezoeken.

Het vernieuwde speelplein is al open sinds juni 2020, maar door corona kon de feestelijke opening met de buurt pas nu plaats vinden. 

Als kind- en jongerenvriendelijke stad investeert Brugge sterk in speelruimte. Voor de heraanleg trad de Stad in overleg met de kinderen en jongeren uit de buurt. 

De kinderen gaven aan speeltoestellen te willen in functie van klimmen, klauteren, glijden, schommelen en draaien. Dit speelplein vroeg naar monumentale en avontuurlijke speeltoestellen. 

Grote speeltoestellen en kleine spelprikkels

Er werd geïnvesteerd in enkele grote speeltoestellen, echte blikvangers. Daarnaast kwamen er ook enkele kleine spelprikkels. 
De verschillende hoogtes en laagtes bieden kinderen de vrijheid op hun manier te spelen en creatief met de ruimte om te gaan.
De toestellen gaan mooi op in de omgeving. Dat kan je bijvoorbeeld zien in de dakjes op het speeltoestel die de typische Brugse daken weerspiegelen. 
Het grote rode zitelement, waar de (groot)ouders even kunnen verpozen, wakkert het sociaal contact aan.

Stad Brugge investeerde 103.000 euro in de speeltoestellen. Een investering waarvan Brugse kinderen en jongeren nog lang zullen kunnen genieten!