Nieuw wegdek voor Katelijnepoort-, Steenbrugge- en Warandebrug

31
jul
2019

De Vlaamse Waterweg vernieuwt het wegdek van drie bruggen over het kanaal Gent-Oostende. De werken zijn sterk weersafhankelijk. Als alles vlot verloopt, kunnen de drie bruggen eind augustus weer open voor het wegverkeer.

Fietsers en voetgangers kunnen steeds over de brug, voor gemotoriseerd verkeer zijn er alternatieve oversteekroutes.

Katelijnepoortbrug

De Katelijnepoortburg in Brugge bijt de spits af. Eerst wordt het oude wegdek volledig weggenomen. Dat karwei brengt enige geluidshinder met zich mee, om die reden zullen deze werken tijdens de kantooruren plaatsvinden. Ook aan de onderkant van de brug wordt twee nachten gewerkt. Dit brengt slechts beperkte geluidshinder met zich mee en zal gebeuren tussen 22.00 en 6.00 uur voor de vooruitgang van de werken. Het aanbrengen van het nieuwe wegdek verloopt stiller.

  • Start werken: dinsdag 6 augustus
  • Einde voorzien: woensdag 14 augustus
  • Omleiding: je kan het kanaal oversteken via de Bargeweg en de R30.

Warandebrug

Er wordt ook een nieuwe laag gelegd over het oude wegdek van de Warandebrug in Brugge. Deze klus zal slechts één dag duren.

  • Start en einde werken: woensdag 14 augustus
  • Omleiding: je kan het kanaal oversteken op twee manieren. Ofwel langs de Krakelebrug (neem de IJzerstraat en dan de R30), ofwel langs de Dampoortbrug II (via het Sasplein en de Komvest).

Steenbruggebrug

Alleen op de plaatsen waar er schade is, zal er wegdek verwijderd worden. Nadien krijgt de baan een nieuwe slijtlaag in kunsthars. De geluidshinder blijft beperkt. De werken worden ’s nachts uitgevoerd tussen 20.00 en 6.30 uur zodat het wegverkeer overdag steeds kan passeren.

  • Start werken: maandag 19 augustus
  • Einde voorzien: woensdag 21 augustus
  • Omleiding: je kan het kanaal oversteken langs de Moerbruggebrug. Neem daarvoor achtereenvolgens de Meulestee, de Legeweg en de Sint-Godelievestraat.

Tijdens de werken voorziet De Lijn vervanghaltes. Raadpleeg www.delijn.be/omleidingen om te zien wat er tijdelijk zal veranderen.

Deel deze pagina