Nieuwe autodeelplaatsen Cambio

17
Jan
2020

Stad Brugge streeft naar een duurzame mobiliteit en een verhoging van de verkeersleefbaarheid. In het Brugse Beleidsprogramma 2019-2024 engageert het stadsbestuur zich om het gebruik van autodelen te stimuleren. Autodelen leidt immers tot een bewuster verplaatsingsgedrag en heeft een positieve impact op de parkeerdruk in en rondom de stad.

Cambio opende in oktober 2004 haar eerste autodeelstandplaatsen in Brugge en had tot voor kort 16 deelwagens op tien vaste standplaatsen in en rondom Brugge.

Om aan de toenemende vraag en dekking op het grondgebied van het centrum te beantwoorden, drong een verdere uitbreiding zich op.

“De standplaats in de Bapaumestraat wordt uitgebreid van één naar twee deelwagens. Uit de analyse van de standplaatsen door Cambio viel namelijk op dat deze standplaats een combinatie had van hoge bezettingscijfers en hoge weigeringscijfers en dat de deelwagen dus vaak niet beschikbaar was voor reservatie. Er wordt ook een volledig nieuwe standplaats ingericht op het Guido Gezelleplein. Op die manier worden de autodeelstandplaatsen over de hele binnenstad gespreid”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

Dit jaar zal Cambio ook nog de eerste elektrische wagen plaatsen op het Sint-Jansplein.

Overzicht aanbod autodeelwagens:

  • Centrum: Sint-Jansplein (1), P Centrum Station (2), B-parking Station kant Sint-Michiels (5), Gentpoort (1), Bapaumestraat (2), Potterierei/Dampoortbrug (1), Guido Gezelleplein (1)
  • Sint-Andries: Canadaplein (2)
  • Assebroek: Gaston Roelandtsplein (1)
  • Christus-Koning: Graaf Visartpark (1) en Werfplein (1)