Nieuwe fietsbeugels zorgen voor meer comfort

12
jul
2018

Momenteel worden op diverse plaatsen in de binnenstad nieuwe fietsbeugels geplaatst. Zo worden de Katelijnestraat, Koningstraat, Langerei, Dweersstraat, Zilverstraat, Snaggaardstraat, Kuipersstraat en de Niklaas Desparsstraat voorzien van ‘fietsnietjes’, zoals die al op verschillende plaatsen te zien zijn.

Het rechthoekig model ‘nietje’ heeft een extra horizontaal verbindingsprofiel ("tussenbaar") en is uitgevoerd in zwart gelakt staal met hoogwaardige afwerking (thermisch verzinkt staal en voorzien van een poedercoating). Het zijn ideale aanleunbeugels voor het kortparkeren van fietsen.

Bruikbaar voor alle soorten fietsen

Burgemeester Renaat Landuyt: “De fiets kan eenvoudig gesloten worden rond de steun. Door de middenbuis is het bruikbaar voor alle soorten fietsen, ook kinderfietsen en fietsen van andere omvang, en (eventueel ook bromfietsen). De plaatsing van deze nieuwe beugels biedt de mogelijkheid om veel fietsen op een beperkte ruimte te stallen. Het zijn niet alleen praktische modellen, ze ogen ook mooi. Het esthetisch aspect komt dus goed naar voor. De fietsbeugels kunnen zowel in de binnenstad als in de deelgemeenten worden geplaatst in functie van project, vraag of optimalisering.”

Deel deze pagina