Nieuwe fietsenberging in hekwerk in Peterseliestraat

6
feb
2019

Het is niet altijd evident voor bewoners van de binnenstad om hun fietsen veilig en droog op te bergen. Waar het kan en lukt, zorgt het stadsbestuur voor een verbetering van het wooncomfort door op strategische locaties gesloten fietsbergingen, fietsbergingen in hekwerk en fietstrommels in te planten.

Daarmee wordt ook het fietsgebruik gestimuleerd. Sinds 1 februari 2019 is de nieuwe fietsbergingen in hekwerk in de Peterseliestraat in gebruik.

Schepenen Mercedes Van Volcem en Pablo Annys overhandigen op dinsdag 5 februari de eerste sleutel aan de eerste huurder (Elsbeth Maselis).

Schepen van eigendommen Mercedes Van Volcem: “Om van Brugge een echte fietsstad te maken hebben we ook nood aan goede opbergplaatsen. Bruggelingen zonder garage of bewoners van een rijwoning hebben geen ruimte om hun fietsen veilig en comfortabel te stallen. Voor hen is deze fietsenberging dus een echt pluspunt. Ik ben blij dat ik vandaag de eerste sleutel van de fietsberging in de Peterseliestraat mocht overhandigen. Hier zijn nog plaatsen beschikbaar, aarzel dus niet om nog een plaats aan te vragen."

Mintus-woonzorgcentrum Ter Potterie

Schepen van sociale zaken/voorzitter welzijnsvereniging Mintus Pablo Annys: “Zo’n 10 jaar geleden werd er in opdracht van de stad een onderzoek uitgevoerd naar beschikbare parkeerruimte voor fietsen, specifiek voor buurtbewoners van de Peterseliestraat. Op basis van de onderzoeksresultaten heeft het OCMW toen beslist om een fietsenberging voor de buurtbewoners te voorzien in de tuin van haar Mintus-woonzorgcentrum Ter Potterie.

De structuur van de nieuwe berging werd gebouwd door de technische dienst van de welzijnsvereniging Mintus, met hout uit onze duurzaam beheerde OCMW-bossen in de provincie Luxemburg.”

De 15 fietskluizen bieden een veilige stalling voor fietsen en zijn bedoeld voor de bewoners van de (veelal kleinere) rijhuizen in de Peterseliestraat, de Haarakkerstraat en de Potterierei. Een fietsparkeerplaats kan worden gehuurd onder dezelfde voorwaarden als voor overige fietsbergingen voor buurtbewoners. De Dienst Eigendommen staat in voor het verhuur van de fietsparkeerplaatsen. Bij meerdere aanvragen gebeurt de toewijzing chronologisch volgens datum van aanvraag.

Voorwaarden

  • Alleen buurtbewoners kunnen een fietsberging huren.
  • Per persoon kan men slechts ruimte voor 1 fiets huren; per gezin is het aantal plaatsen beperkt tot 2.
  • Prijzen zijn 61,53 euro per fietsparkeerplaats voor 1 fiets. De prijs wordt elk jaar op 1 april geïndexeerd. 
  • De borgsom is eenmalig te betalen per fietsparkeerplaats en bedraagt 30 euro.

Deel deze pagina

Contactinformatie