Nieuwe fietsenstallingen station Brugge Sint-Pieters

18
jul
2019

In onderling overleg hebben Stad Brugge en de NMBS beslist om de fietsenstallingen aan het station Brugge en station Brugge Sint-Pieters te optimaliseren.

In het station van Brugge werden de fietsenstallingen aan de kant Sint-Michiels vorig jaar al vervangen. Een deel van de fietsenstallingen aan de kant Centrum van het station worden dit najaar aangepast.

Ondertussen zijn ook de grondwerken gestart voor de nieuwe fietsenstallingen aan het station Sint-Pieters. De plaatsing van de fietsenstallingen zelf is voorzien in de loop van september/oktober.

56 overkapte fietsstalplaatsen

 

Concreet zullen er 56 overkapte fietsenstalplaatsen komen. De NMBS staat in voor de plaatsing van deze fietsenstallingen, Stad Brugge staat in voor de financiering.

“Deze nieuwe fietsenstallingen zijn een eerste stap in de verdere opwaardering van het station Brugge Sint-Pieters. Hierdoor zullen de pendelaars die met de fiets naar het station komen hun fiets veilig en droog kunnen stallen. We hopen dat hierdoor ook meer pendelaars de auto thuis laten en met de fiets naar het station komen”, aldus Burgemeester Dirk De fauw.