Nieuwe hondencampagne gelanceerd

6
jan
2021

Hondeneigenaars komen in elk seizoen buiten met hun trouwe viervoeter. Soms kan zo’n uitje voor ergernis zorgen. Dit is het geval als de hondeneigenaar zich niet aan de regels houdt. Zo kan een loslopende hond hinderlijk zijn of oogt hondenpoep weinig fraai in ons straatbeeld.

Stad Brugge (Preventiedienst) zette een nieuwe campagne op voor hondeneigenaars.
"Er werd een affichereeks ontwikkeld met verschillende achtergronden: in het stadscentrum, in een woonwijk, in een groene omgeving en aan de zee. Zo kan er nog gerichter gesensibiliseerd worden, afhankelijk van de ‘omgeving’.

Voor de realisatie van deze affichereeks werd gerekruteerd uit de groep zwerfvuilvrijwilligers die ook hondeneigenaar zijn. Zij geven sowieso al het goede voorbeeld door voor een nette omgeving te zorgen en dat mag zeker ook eens in ‘the picture’ gezet worden", vertelt schepen van Preventie en Dierenwelzijn Mathijs Goderis.

Hondenkit bestellen

"We willen benadrukken dat de meeste hondeneigenaars het al uitstekend doen! We hopen met deze hernieuwde campagne de hardleerse eigenaars te bereiken. Uit de vele meldingen die we ontvangen, merken we namelijk dat bepaalde burgers nood hebben aan een herhaling van die boodschap", aldus de schepen.

Burgers die mee de sensibiliserende boodschap willen uitdragen kunnen een hondenkit bestellen. Deze kit bevat onder meer affiches, flyers en spanbandjes maar ook hondenpoepzakjes.

Hier bestel je online de hondenkit.

Naast de inzet van de burgers, is er ook het engagement van de gemeenschapswachten. Zij zijn de wandelende ogen en oren in onze stad en zij blijven de Bruggeling aanspreken. Ook de GAS-vaststellers en de politie kunnen op terrein de hondeneigenaar onmiddellijk beboeten bij het niet naleven van de verordening op het rein houden van het openbaar terrein.

Stad Brugge is ervan overtuigd dat de vriendelijke aanpak en opvolging op het terrein de hondeneigenaars zullen warm maken om een hondenpoepzakje te gebruiken en om de hond aan de leiband te houden.