Nieuwe sport- en ontspanningsmogelijkheden in Strandwijk Zeebrugge in zicht

28
dec
2020

Stad Brugge bereikte een overeenkomst met het Boudewijn Seapark voor de verbreking van de concessie voor de Minigolf/Tennis inclusief de oude zwembadinrichting in Zeebrugge.

Schepen van Eigendommen Mercedes Van Volcem: “Het Boudewijnpark had dit stadseigendom in 1992 voor 38 jaar in concessie gekregen. Naar aanleiding van de stopzetting van het contract van de cafétaria-uitbaatster van de tennisinfrastructuur kwam het dossier in een stroomversnelling en bleek dat de exploitatie een te grote zorg was geworden voor het Boudewijnpark. De site is al jaren verloederd en de inwoners van Zeebrugge waren niet tevreden over de sluiting. Ze wensten de heropening en sport- en ontspanningsmogelijkheden aan de Stella Mariskerk.”

Vanaf 1 januari 2021 zal Stad Brugge het beheer van de site op zich nemen. “De concessie werd minnelijk aangepast nadat gedreigd werd met verbreking. Na een lange weg kon ik het dossier deblokkeren en ben ik tot een compromis gekomen. Tien jaar procederen is immers tien jaar langer verloedering. We willen Zeebrugge mooi en leefbaar maken”, zegt schepen Mercedes Van Volcem. 

Opwaarderen van de Strandwijk

Burgemeester Dirk De fauw: “Er wordt nu bekeken op welke manier de exploitatie voor 2021 minstens tijdelijk kan worden voortgezet. De bedoeling zal zeker zijn om deze strategische plek in te zetten in het opwaarderen van de strandwijk en streven naar de uitvoering van de inzichten uit de revitaliseringsstudie.”

Doordat Stad Brugge initiatief neemt, krijgt de actieve tennisvereniging perspectief op het verder gebruik van de tennispleinen en de bijbehorende infrastructuur. Er kan daarnaast gezorgd worden naar synergiën met de actieve petanquewerking ter hoogte van het Stella Marisplein. De Stad kan dus opnieuw een belangrijke rol spelen in de dynamiek van de Strandwijk.