Thema is
Cultuur
Publicatiedatum is

06 FEBRUARI 2024

Bart Geernaert wordt nieuwe directeur Musea Brugge

Voor Bart Geernaert is het culturele veld geen onbekende. Hij heeft al verschillende jaren ervaring als leidinggevende in een culturele omgeving.

Bart Geernaert Directie Musea Brugge

Na een selectieprocedure is Bart Geernaert uitgekozen als nieuwe directeur van Musea Brugge. Hij is sinds mei 2015 coördinator van De Republiek. Daarvoor was hij zakelijk leider bij Vrijstaat O./KAAP en coördinator van Het Entrepot.

Musea Brugge verbindt kunst, cultuur, erfgoed en mensen met elkaar. Verspreid over de 13 locaties in de stad komen jaarlijks bijna een miljoen bezoekers over de vloer om de indrukwekkende collecties en gebouwen te bewonderen. Er staat dan ook heel wat op de planning voor Musea Brugge. We denken dan in de eerste plaats aan de opening van de nieuwe tentoonstellingshal BRUSK en de bijbehorende museumsite.

Voor Bart Geernaart is het culturele veld geen onbekende. Hij heeft al verschillende jaren ervaring als leidinggevende in een culturele omgeving. Die ervaring zal nu  goed van pas komen voor zijn functie als directeur van Musea Brugge. Bart Geernaert wordt eindverantwoordelijke voor de overkoepelende werking van Musea Brugge. Hij zal rechtstreeks leiding geven aan de afdeling Zakelijk Beheer, waaronder de teams bedrijfsorganisatie, digicel, onthaal & uitbating, infrastructuur & veiligheid en projectcoördinatie.

Samenwerken met een capabel team van experten

Bart Geernaert: “Ik sta te popelen om met veel passie en goesting deze uitdagende opdracht bij Musea Brugge aan te vatten. De collectie die behoort tot de absolute wereldtop, BRUSK als culturele omwenteling met nieuwe stedelijke dynamiek en het capabele team van experten waarmee ik mag samenwerken, zijn voor mij de triggers om voor deze job te gaan. Ik ben oprecht trots dat ik de kans krijg om met het volledige directieteam dit alles te helpen uitbouwen tot een duurzaam, internationaal en cultureel ondernemend verhaal, verder bouwend op de weg die enkele jaren terug al is ingeslagen. Ik laat met De Republiek een zeer warm nest en een innovatieve culturele speler achter, maar dat doe ik gelukkig in vele goeie handen.”

Het stadsbestuur wenst Bart Geernaert alle succes toe in zijn nieuwe functie.

De startdatum wordt in onderling overleg bepaald.

Op de foto: Steven Slos, Els Dendooven, Alex Van der Beke, Aleid Hemeryck, Karolien Vanhaverbeke, Bart Geernaert, Anne van Oosterwijk, Elviera Velghe

Iets fout of onduidelijk op deze pagina?

Laat het ons weten

Volg ons op sociale media