BE-Alert: Geslaagde test in Brugge

8
okt
2021

Op donderdag 7 oktober nam Stad Brugge samen met meer dan 115 andere steden en gemeenten deel aan de nationale test van het BE-alert-platform. Het doel van deze test was enerzijds om het alarmeringssysteem verder op punt te zetten en anderzijds om meer mensen warm te maken om zich in te schrijven op het platform.

83.000 Brugse sms’jes

Van de ruim 2 miljoen sms’en die uitgestuurd werden tijdens de nationale test van BE-alert, nam Brugge er ruim 83.000 voor zijn rekening.

Zo’n 11.000 van deze berichten gingen naar de Bruggelingen die zich in het verleden reeds registreerden via www.be-alert.be. De overige 72.000 maakten deel uit van een speciale test, waarbij alle personen die zich in een afgebakend gebied bevonden – in dit geval de deelgemeenten ten noorden van het centrum – een bericht ontvingen.

De komende weken zal het Nationaal Crisiscentrum samen met de deelnemende steden en gemeenten deze test grondig evalueren. Op basis van die evaluatie wordt het platform in de toekomst verder ontwikkeld en op punt gezet.

Meer info en inschrijven op BE-Alert

Wie meer wil weten over BE-Alert, noodplanning en crisiscommunicatie in Brugge kan terecht op: