Bruggelingen kunnen vanaf nu een bakfietsparkeerplaats aanvragen

6
sep
2023

Meer mensen kiezen tegenwoordig voor een bakfiets om zich te verplaatsen in en rond Brugge. Het parkeren van een bakfiets bij de eigen woning is voor deze Bruggelingen echter niet altijd vanzelfsprekend. Het stadsbestuur wil eigenaars van bakfietsen daarom de mogelijkheid geven een bakfietsparkeerplaats aan te vragen in hun wijk.
Na een positieve evaluatie kan één autoparkeerplaats omgevormd naar een parkeerplaats voor twee bakfietsen en enkele gewone fietsen.


Brugge bouwt verder aan een fietscultuur. Door het parkeren van de bakfiets eenvoudiger te maken, biedt de Stad mogelijkheden voor Bruggelingen die zich duurzaam willen verplaatsen. Wie de bakfiets niet kwijt kan aan de eigen woning kan voortaan een bakfietsparkeerplaats in de buurt aanvragen. Daar zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden.

Voorwaarden

  • De aanvrager beschikt over een eigen bakfiets.
  • De aanvrager is niet in de mogelijkheid om de fiets op eigen domein te parkeren.
  • De aanvrager heeft geen of maximaal één wagen in het bezit.
  • Er is nog geen andere bakfietsparkeerplaats in de onmiddellijke omgeving.


Met deze actie werkt Stad Brugge verder aan haar klimaatambities. Een bakfiets wordt immers vaak ingezet ter vervanging van een (tweede) wagen. De bakfiets promoten helpt ook om de parkeerdruk in de stad te verlagen. Momenteel bevinden er zich al bakfietsparkeerplaatsen in de Zuidzandstraat en in de ondergrondse fietsenparkings Station, Zand en Markt.  

Een bakfietsparkeerplaats in de buurt aanvragen kan via www.brugge.be/bakfietsparkeerplaats