Buurt aan de Beurt BIS: Zeebrugge bijt spits af

22
mrt
2022

Onder een stralend lentezonnetje trapte het stadsbestuur afgelopen zaterdag een nieuwe ronde Buurt aan de Beurt af. Een honderdvijftigtal Zeebruggenaren kwamen samen op het Marktplein en kregen er een update over de belangrijkste stadsprojecten die in Zeebrugge op stapel staan.

Een nieuwe ronde Buurt aan de Beurt

Na een geslaagde eerste ronde in 2019 en 2020 bezoeken de burgemeester en de schepenen voor de tweede maal de Brugse Buurten tijdens Buurt aan de Beurt. Het stadsbestuur wil zo opnieuw de contacten aanhalen met de inwoners van Brugge.

In de loop van 2022 houdt de Buurt aan de Beurt BIS-karavaan halt in 13 deelgemeenten. Het eerste buurtmoment vond plaats afgelopen zaterdag op het Marktplein van Zeebrugge.

Vraag & antwoord

In de aanloop naar het buurtmoment in hun deelgemeente krijgen inwoners telkens de kans om via een online enquête vragen of suggesties aan het stadsbestuur voor te leggen. Ook in Zeebrugge schotelden de inwoners burgemeester en schepenen enkele boeiende onderwerpen voor.

Naast een vragenuurtje kregen de aanwezigen ook een update over enkele belangrijke Zeebrugse projecten: van de plannen voor het nieuwe kustpark Knapen over de fietssnelweg langs de Kustlaan (F34) tot een kennismaking met de nieuwe gebiedscoördinator.

Op naar Zwankendamme

Na Zeebrugge is op zaterdag 26 maart Zwankendamme aan de beurt. Van 16 uur tot 19 uur is de hele buurt welkom aan Zaal Centrum (Lisseweegse Steenweg 77).