Vijfde editie van gerenommeerd UCI Mobility & Bike City Forum komt naar Brugge

13
jun
2023

Na een succesvolle 100ste verjaardag van de UCI Wereldkampioenschappen wielrennen in 2021 in onder meer het historische Brugge, komt het UCI Mobility & Bike City Forum in 2023 naar het BMCC in Brugge. De vijfde editie van het forum wordt gehouden op woensdag 25 en donderdag 26 oktober 2023.
Wereldsteden zoals Milaan, Parijs, Odense en Glasgow, waar het fietsbeleid zeer sterk wordt gepromoot, waren in het verleden al gastheer van het evenement.

Het UCI Mobility & Bike City Forum is een jaarlijkse tweedaagse conferentie georganiseerd door de Union Cycliste Internationale (UCI) - die zich inzet voor het bevorderen van duurzame en actieve mobiliteit. Talrijke voorstanders van fietsen, mobiliteitsexperts, internationale organisaties en nationale fietsfederaties van over de hele wereld komen op het forum samen om nieuwe trends en praktijken op het gebied van duurzame en actieve fietsmobiliteit te leren kennen en te delen, met tal van praktische voorbeelden van implementatie.

Stad Brugge en Visit Flanders zijn verheugd om na de UCI wereldkampioenschappen wielrennen samen met andere toonaangevende wereldsteden een ambitieus fietserfgoed na te streven. De conferentie zal verschillende keynotes en paneldiscussies bevatten over thema's die verband houden met klimaatverandering, de implementatie van fietsbeleid en uitdagingen waarmee de wereldwijde fietsgemeenschap in het najaar van 2023 mee geconfronteerd zal worden.
Kortom, er is iets voor elke geïnteresseerde deelnemer of organisatie.

Brugge zet fietsambities en -doelstellingen in de kijker

Vlaanderen in het algemeen en Brugge in het bijzonder tonen een echte passie voor het fietsen. De massaal bijgewoonde start van de voorbije Ronde van Vlaanderen in Brugge is hiervoor exemplarisch. De Bruggeling neemt heel vaak de fiets voor functionele verplaatsingen en ook recreatief fietsen is in onze stad erg populair.

De Stad streeft daarom een ambitieus fietsbeleid na door onder andere te investeren in veilige en goede fietsinfrastructuur en door fietsinitiatieven zoveel mogelijk te promoten bij de inwoners. De komst van het ‘ 2023 UCI Mobility & Bike City Forum is dan ook de ideale gelegenheid om de Brugse fietsambities en -doelstellingen verder in de kijker te zetten.