Thema is
Eenzaamheid
Publicatiedatum is

15 APRIL 2024

De Langste Stoel

Op vrijdag 31 mei viert Brugge voor de vijfde keer De Langste Stoel. Zet een stoel op straat, nodig je buren uit en maak er een gezellig moment van.

De Langste Stoel
Affiche van De Langste Stoel

Doe je mee aan De Langste Stoel?

Op vrijdag 31 mei is het weer zover: hét moment waarop we iedereen in Brugge uitnodigen om hun stoel op de stoep te zetten en samen met de buren het glas te heffen. Je hoeft geen lid te zijn van een buurtcomité om deel te nemen aan De Langste Stoel. Iedereen is welkom om mee te doen!

Het is simpel: zet gewoon je stoel buiten en maak een gezellig praatje met je buren. Eén iemand neemt het voortouw, de rest volgt.

Wil je je buren uitnodigen? 
Haal dan jouw uitnodigingskaarten op in een van de afhaalpunten in onze stad en steek ze in de bus van je buren. Zo weet iedereen in de straat dat ze op 31 mei met een stoel in de hand welkom zijn voor een gezellig burenmoment!

Je kunt meteen ook een paar affiches meenemen om De Langste Stoel te promoten en je buren warm te maken.

Gespreksstarters

Dit jaar vieren we de 5de editie van De Langste Stoel, dus daarom voorzien we een leuk extraatje. In elk afhaalpunt kun je een doosje met 30 gespreksstarters ophalen, in samenwerking met Brugge 2030. Deze gespreksstarters zijn kaartjes met ludieke en leuke vragen die jou helpen om een boeiend gesprek op gang te brengen. Wil je je buren graag eens op een andere manier leren kennen? Neem dan zeker een doosje mee!

De affiches, uitnodigingskaarten en gespreksstarters zijn vanaf 24 april verkrijgbaar bij volgende afhaalpunten:

  • Alle buurtcentra en buurthuizen in Brugge
  • Het Huis van de Bruggeling en de deelgemeentehuizen
  • Hoogstraat 9

Voor meer informatie kun je ook een mailtje sturen naar info@eenzaamheidbrugge.be.

Openingsuren afhaalpunten:

Iets fout of onduidelijk op deze pagina?

Laat het ons weten

Volg ons op sociale media