Eerste hondenloopweide in Sint-Pieters geopend

21
sep
2023

In Sint-Pieters, ter hoogte van Park Ten Poele, werd een nieuwe hondenloopweide geopend. Dit is de eerste hondenloopweide voor Sint-Pieters. Hiermee telt Brugge al zeven hondenloopweides.

Uitbreiding Park Ten Poele

Naast Park Ten Poele in Sint-Pieters is een voormalige opslagplaats van de dienst Openbaar Domein gelegen. Aangezien deze niet langer gebruikt wordt, heeft het stadsbestuur beslist om deze te integreren in het bestaande park.  In april van 2023 werd de verharding van de voormalige opslagplaats volledig opgebroken. 

Om een verbinding met het park te maken, werden twee toegangen aangemaakt in de bestaande haag. Over het grachtje naast het park zijn twee duikers aangelegd. Via deze toegangen wordt het bestaande wandelpad voor lopers en wandelaars uitgereid. Deze uitbreiding staat gepland in het najaar van 2023.

Nieuwe hondenloopweide

In deze uitbreiding van het park werd naast een wandelverbinding ook een hondenloopweide gerealiseerd. Er bestaat in Brugge immers een grote vraag naar hondenloopweides. De hondenloopweide is in totaal 2.600 m² groot. Op die manier kunnen alle inwoners hun honden hier volop laten ravotten. Om de zone nog leuker te maken voor de honden zijn er boomstammen, speelheuvels en kastanjehouten palen.

Om de zone proper te houden staan er twee afvalmanden. Door de verharde toegangen is de weide ook toegankelijk voor mensen met een rolstoel of kinderwagen. In de weide zelf bevindt zich een betegelde zone met een vaste picknicktafel met verlengd blad. In het park staat nog een verplaatsbare picknicktafel en verschillende stoeltjes.

Zevende hondenloopweide in Brugge

De hondenloopweide in Park Ten Poele is de eerste in Sint-Pieters, maar de zevende in Brugge. De andere hondenloopweiden liggen in Sint-Andries (2), Sint-Kruis (2), Koolkerke (1) en Zeebrugge (1).