Thema is
Verkeersmaatregelen
Publicatiedatum is

29 MAART 2024

Extra snelheidsremmende maatregelen in de Zilversparrenstraat

Alle informatie over de extra snelheidsremmende maatregelen in de Zilversparrenstraat.

Een illustratie van een verkeerskegel

Na meldingen van bewoners over aanhoudende overdreven snelheid in de Zilversparrenstraat heeft het stadsbestuur beslist om extra snelheidsremmende maatregelen in te voeren.

In de Zilversparrenstraat zijn al verschillende wegversmallingen om het verkeer af te remmen. Wanneer er geen tegenliggers zijn, heeft de wegversmalling echter weinig nut. Daarom worden de wegversmallingen aangevuld met rijbaankussens, als extra snelheidsremmende maatregel. Fietsers kunnen veilig passeren via een vrije doorgang (1 meter breed) tussen de rand van de rijbaan en het rijbaankussen.

Locatie

Zilversparrenstraat

Periode en timing

Aannemer Verkinderen start vanaf dinsdag 2 april met de aanleg van rijbaankussens in de Zilversparrenstraat, telkens tussen 6.00 en 7.00 uur. Het einde is voorzien tegen donderdag 4 april. Houd er rekening mee dat de werkzaamheden vertraging kunnen hebben door slecht weer of technische problemen.

Verkeer

  • Er is tussen 6.00 en 7.00 uur geen doorgang mogelijk voor gemotoriseerd verkeer in de Zilversparrenstraat vanaf de Engelendalelaan;
  • De omleiding loopt via Engelendalelaan – Maalse Steenweg;
  • Er is geen hinder voor de Doolhofweg en de Zilversparrenstraat tussen Doolhofweg en Maalse Steenweg, plaatselijk verkeer blijft mogelijk;
  • Voetgangers en fietsers (afstappen ter hoogte van de werkzaamheden) kunnen de werfzone passeren.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina?

Laat het ons weten

Volg ons op sociale media