Thema is
Openbare onderzoeken en bekendmakingen
Publicatiedatum is

25 APRIL 2024

Goedkeuring Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Fort Lapin

Het versterken van de ruimtelijke kwaliteiten van Sint-Jozef stond hierbij voorop. Langs de ring was een verdere invulling met grootschalige detailhandel (baanwinkels) niet langer wenselijk.

RUP Fort Lapin

Het gemeentelijk RUP Fort Lapin werd op 26 februari 2024 definitief vastgesteld door de Gemeenteraad. Vanuit de toezichtsregeling op lokale ruimtelijke uitvoeringsplannen kon de Vlaamse Regering en/of de deputatie dit RUP schorsen. Deze schorsingstermijn is ondertussen voorbij en er werd niet overgegaan tot schorsing. Het gemeenteraadsbesluit met de definitieve vaststelling werd gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 23 april 2024. Dit RUP treedt 14 dagen na deze bekendmaking in werking.

Met dit RUP Fort Lapin worden de bestaande bestemmingsplannen (BPA Fort Lapin en het zuidelijk deel van het BPA Koolkerkse Steenweg), die dateren uit de jaren negentig, vervangen en de ruimtelijke mogelijkheden geactualiseerd. 

Het versterken van de ruimtelijke kwaliteiten van Sint-Jozef stond hierbij voorop. Langs de ring was een verdere invulling met grootschalige detailhandel (baanwinkels) niet langer wenselijk. Hier werd kwalitatief stedelijk wonen mogelijk gemaakt met voldoende aantrekkelijke publieke ruimtes, voldoende groen en veilige en kwalitatieve wandel- en fietspaden.

Je vindt de documenten van dit RUP via deze link van het DSI-platform  terug.

Foto: google maps

Iets fout of onduidelijk op deze pagina?

Laat het ons weten

Volg ons op sociale media