Jong Volk steekt in een nieuw ... mutsje

17
nov
2023

Na drie jaar slaat jongerenplatform Jong Volk een nieuwe weg in, althans toch qua stijl. Nu het online contentplatform een vaste waarde is in de Brugse jongerencultuur kiest het voor een frisse rebranding. Zo liet Jong Volk mutsjes maken. De opbrengst van de verkoop van de mutsen gaat naar De Warmste Week.

Al drie jaar geeft het online contentplatform Jong Volk een stem aan jongeren in Brugge. Dat resulteerde in

  • talloze podcastreeksen
  • video's
  • fotoreportages
  • interviews en samenwerkingen met diverse communities en jongerenorganisaties

Jong Volk blijft een ruimte waar jongeren een stem krijgen, maar dan wel in een nieuw... mutsje!

Jonge Brugse brand designer Faldona Vande Velde

Jong Volk ging aankloppen bij Faldona Vande Velde voor de ontwikkeling van een nieuwe huisstijl. Faldona is een jonge Brugse brand designer en art director die o.a. ook al de branding bedacht voor BLVRD magazine, Zeepzot en The Locker Vintage.

Ze volgt Jong Volk als sinds de start van dichtbij en kent het project door en door. “Het platform draait rond jongeren, daarom moet de branding natuurlijk vooral hen aanspreken, maar toch ook tijdloos ogen. Er mag een DIY (Do It Yourself) feeling aanwezig zijn in combinatie met felle kleuren, lettertypes of vormen. Misschien een tikkeltje schreeuwerig, maar zonder te overdrijven.”

Opbrengst verkoop Jong Volk-mutsen naar Warmste Week

Jong Volk blijft in de kern een online platform met verhalen die jongeren kunnen inspireren, maar het heeft ook een belangrijke informerende functie. Met de rebranding wordt extra aandacht geschonken aan dat laatste. Op de website en onze social media kanalen worden kleurencombinaties gebruikt om de acht thema’s waarop je kunt filteren, te verduidelijken.

Om de lancering van de rebranding onder de aandacht te brengen, ontwierp Jong Volk samen met kledingwinkel Fresh een beperkte oplage 'Jong Volk-mutsen'. Die mutsen worden in Fresh verkocht, zolang de voorraad strekt. Er zijn drie verschillende kleuren verkrijgbaar. Een muts kost slechts 20 euro en de winst gaat integraal naar de Warmste Week.