Thema is
Verkeersveiligheid
Publicatiedatum is

27 MAART 2023

Lissewege krijgt dynamische zone 30

Door te werken met deze elektronische dynamische borden kan het systeem zo geprogrammeerd worden dat op het juiste tijdstip de juiste maximumsnelheid wordt aangeduid.

Lissewege

Het stadsbestuur en wegbeheer AWV bereikten een akkoord om dynamische snelheidsborden te plaatsen langs de N31 Zeebruggelaan die dwarst in de deelgemeente Lissewege. Met de Vrije Basisschool De Lisblomme in de buurt is het interessant om tijdens de schooltijden de maximale snelheid te kunnen aanpassen van 50 naar 30 km/uur.

Heel wat bewoners en passanten moeten de drukke rijbaan van de N31 Zeebruggelaan dwarsen en bovendien bevindt de Vrije Basisschool De Lisblomme zich vlak bij het kruispunt met de Stationsstraat.

De plaatsing van dynamische snelheidsborden moet zorgen voor meer verkeersveiligheid.

Door te werken met deze elektronische dynamische borden kan het systeem zo geprogrammeerd worden dat op het juiste tijdstip de juiste maximumsnelheid wordt aangeduid. Dit betekent dat bij het begin en het einde van de schooldag de maximale snelheid 30 km/uur zal zijn terwijl op andere tijdstippen de maximale snelheid 50 km/uur is.

Dit zal de verkeersveiligheid voor iedereen ten goede komen. Het stadsbestuur hoopt dat de borden spoedig kunnen worden geleverd, geplaatst en aangesloten. Ondertussen zal de politie zorgen voor een aanvullend politiereglement.

Naast deze aanpassing van het snelheidsregime zal AWV ook de flitscamera op het kruispunt vervangen.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina?

Laat het ons weten

Volg ons op sociale media