Omstaanderstraining ‘hoe om te gaan met ongewenst gedrag’ voor voetbalclubs

29
nov
2023

Club Brugge Foundation biedt in samenwerking met Stad Brugge en UPOP omstaanderstrainingen aan. Alle Brugse voetbalclubs met een jeugdwerking kunnen een dergelijke training aanvragen. Tijdens zo’n training leren trainers, coaches en begeleiders hoe ze als omstaander kunnen reageren op  racisme, discriminatie en seksueel grensoverschrijdend gedrag op en naast het veld.

De trainingen bieden handvaten aan om het omstaanderseffect, waarbij er veel getuigen zijn maar niemand reageert, te doorbreken. Want reageren kan je leren.
Deze omstaanderstrainingen sluiten aan bij het project Diversity Wins van de Club Brugge Foundation. Via Diversity Wins ontwikkelt Club Brugge zich tot een voetbalclub waar iedereen zich thuis kan voelen, ongeacht zijn of haar achtergrond, geloof of mogelijkheden.

Door samen de omstaanderstrainingen aan te bieden, willen de Club Brugge Foundation en Stad Brugge bijdragen aan een Brugs voetballandschap waar iedereen welkom is en kan genieten van zijn of haar favoriete sport. 

Contactinformatie