Thema is
Klimaat, milieu & natuur
Publicatiedatum is

29 FEBRUARI 2024

Openbaar Onderzoek aanleg gasleiding door Fluxys

Van maandag 4 maart tot en met dinsdag 2 april kun je het dossier en de plannen inkijken van het openbaar onderzoek over de verklaring van openbaar nut voor het aanleggen een exploiteren van een gasleiding door Fluxys. Je kunt ook je mening geven.

Gasleiding Fluxys

NV Fluxys Belgium, beheerder van het Belgische gasnet, dient een aanvraag in om een verklaring van openbaar nut te bekomen voor de aanleg en exploitatie van een diameter-1000 hogedrukgasvervoerleiding op privéterrein tussen Brugge (Zeebrugge terminal) en Lievegem. Deze loopt op het grondgebied van de steden en gemeenten Brugge, Knokke-Heist, Damme, Maldegem, Aalter, Lievegem en Evergem.

Overeenkomstig de bepalingen van het Koninklijk besluit van 11 maart 1966 betreffende de verklaring van openbaar nut voor het oprichten van vervoersinstallaties voor gasachtige producten en andere middel van leidingen verzoekt FOD Economie Stad Brugge het openbaar onderzoek in te stellen.

In het kader van deze aanvraag organiseert Stad Brugge van 4 maart tot en met 2 april 2024 een openbaar onderzoek. Dit geeft je de kans om het dossier en de plannen in te kijken en je mening te geven over de komst van de gasleiding.

Documenten inkijken en reageren

Tijdens het openbaar onderzoek liggen het dossier en de plannen ter inzage bij de dienst Omgevingsvergunning in de Oostmeers 17. Je kunt na afspraak terecht bij het loket. Kies voor 'locatie Oostmeers'. Je kunt ook bellen naar 050 44 8000 om een afspraak vast te leggen.

Bezwaar indienen of opmerkingen geven

  • Stuur een brief naar Cluster Omgeving, team CAD, Oostmeers 17, 8000 Brugge.
  • Geef je bezwaar af in het Huis van de Bruggeling, Frank Van Ackerpromenade 2, 8000 Brugge. Je kunt hiervoor een ontvangstbewijs vragen.
  • Stuur een mail naar omgeving.cad@brugge.be.

 Meer informatie

https://www.fluxys.com/nl/about-us/fluxys-belgium/construction-projects/projects-in-preparation/zeebrugge-evergem

Iets fout of onduidelijk op deze pagina?

Laat het ons weten

Volg ons op sociale media