Thema is
Cultuur
Publicatiedatum is

26 MAART 2024

Stad Brugge geeft fiat om restauratiedossier Sint-Walburgakerk mee te financieren

De Sint-Walburgakerk is een parel van zuivere barokke architectuur. De renovatie betreft het hoofdgebouw en de calvarie in de tuin.

Sint-Walburgakerk

De Sint-Walburgakerk in de Brugse binnenstad plant een renovatie van het hoofdgebouw en de calvarie in de tuin. Voor de restauratie kan de kerkfabriek rekenen op een subsidie van de Vlaamse Overheid. Ook Stad Brugge en Provincie West-Vlaanderen subsidiëren het project. 

In 1691 werd de opdracht gegeven om de Sint-Walburgakerk te bouwen. De kerk – die gelegen is aan het Sint-Maartensplein in de Brugse binnenstad - werd in barokstijl gerealiseerd. De kerk behoort tot het onroerend erfgoed.

De kerkfabriek Walburga had een subsidiedossier lopen bij het Agentschap Onroerend Erfgoed voor de subsidiëring van restauratiewerkzaamheden aan de kerk. De Vlaamse overheid heeft een gunstige beslissing genomen voor deze subsidiëring. Ook de provincie West-Vlaanderen en Stad Brugge zullen de restauratiewerkzaamheden mee subsidiëren. 

Hoofdgebouw en calvarie in de tuin

De Sint-Walburgakerk is een parel van zuivere barokke architectuur.  De restauratie van dit culturele erfgoed – met haar prachtige voorgevel, talloze architecturale details en weelderig versierd kerkmeubilair - zal de historische pracht van Brugge voor toekomstige generaties behouden.
Het Brugse stadsbestuur is de Vlaamse overheid dan ook erg dankbaar voor deze subsidiëring. 

Concreet worden twee zaken aangepakt bij de restauratie: het hoofdgebouw en de calvarie in de tuin naast de kerk. 

De werkzaamheden aan het hoofdgebouw worden geraamd op € 1.505.854 , hierbij subsidieert de Stad € 431.970,72 . De Vlaamse overheid subsidieert € 895.000. 

De werkzaamheden aan de calvarie worden geraamd op € 18.670, waarvan de Stad € 5.277,60 subsidieert. 

Iets fout of onduidelijk op deze pagina?

Laat het ons weten

Volg ons op sociale media