Thema is
Zorg & welzijn
Publicatiedatum is

22 APRIL 2024

Stad Brugge zoekt uitbater voor publieke toiletten in de Heilige Magdalenakerk

De sanitaire voorzieningen van de kerk zijn opnieuw ingericht en bestaan uit twee toiletten en een aangepast toilet met hellend vlak.

Heilige Magdalenakerk

Er is een grote vraag naar publieke toiletten in en rond het Koningin Astridpark. Stad Brugge maakt in samenwerking met de Kerkfabriek Heilige Magdalena en vzw YOT de toiletten uit de Heilige Magdalenakerk publiek toegankelijk. De Stad zoekt nu een uitbater voor het publieke sanitair. 

Door de vele bezoekers in het Koningin Astridpark is de Heilige Magdalenakerk een goede locatie. Daarnaast is de kerk een van de elf erfgoedlocaties in Vlaanderen en kregen ze het label ‘Flanders Heritage Venue’, wat betekent dat hier congressen en bijeenkomsten kunnen plaatsvinden. Hiervoor is kwalitatief sanitair nodig.

De kerkfabriek Heilige Magdalena is de eigenaar van het kerkgebouw. In 2022 ontvingen ze een omgevingsvergunning voor het renoveren van de kerk. Hiervoor kwam het stadsbestuur financieel tussen. De sanitaire voorzieningen van de kerk zijn opnieuw ingericht en bestaan uit twee toiletten en een aangepast toilet met hellend vlak
De Stad krijgt de toiletten voor de komende 9 jaar in gebruik. De VZW YOT en Kerkfabriek zullen ook altijd kunnen gebruikmaken van de toiletten. 

De optimalisering van het publiek sanitair is een van de punten uit het Brugs Beleidsprogramma 2019-2024.

Uitbater gezocht

Het stadsbestuur zoekt een uitbater voor het publieke sanitair. De toiletten zullen opengehouden worden tijdens het weekend, op woensdagnamiddag, tijdens schoolvakanties en op officiële feestdagen tussen 10.00 en 18.00 uur. Op woensdagen buiten de schoolvakanties zullen de toiletten vanaf 11.30 uur open zijn. 

De uitbater staat zelf in voor onderhoudsproducten en sanitaire benodigdheden zoals toiletpapier, handzeep, handdoekrollen en papieren doekjes. 

Het tarief voor het publieke sanitair is 1 euro per toiletbezoek. Dat tarief hanteert de Stad in alle publieke toiletten. Voor kinderen onder de 6 jaar is het gratis.  

Wie interesse heeft, kan contact opnemen met de Dienst Eigendommen.

Contactinformatie

Iets fout of onduidelijk op deze pagina?

Laat het ons weten

Volg ons op sociale media