Brugge Studentenstad voorziet opnieuw studeerlocaties

24
mei
2023

De examens zijn in aantocht: studenten bereiden zich voor op een intense periode. Sommigen studeren het liefst in alle rust en stilte op hun eigen kamer, anderen kunnen beter werken in het bijzijn van lotgenoten. Voor die laatste groep sloeg Brugge Studentenstad weer de handen in elkaar met diverse lokale partners.

Tijdens de komende examenperiode zijn er in Brugge ruim 800 plaatsen voorzien. Dit onder meer dankzij een aantal nieuwe partners die hun deuren openstellen voor de studenten:

  • Liantis in de Sint-Clarastraat
  • Ondernemerscentrum Tolhuis aan het Jan van Eyckplein
  • Wegwijzer in de Beenhouwersstraat
  • Het Entrepot aan de Binnenweg.


WZC Van Zuylen is dit jaar terug van weggeweest. Door de covid-crisis was het een paar jaar onveilig om studenten bij de senioren onder te brengen, maar nu kan dit gelukkig weer.

Blokkerken

Naast deze nieuwe locaties kunnen de studenten ook terecht bij enkele trouwe partners:

  • de blokkerken Sint-Jakobs in Brugge, Sint-Katarina in Assebroek en Sint-Donaas in Zeebrugge
  • hoofdbibliotheek Biekorf
  • Snuffel Hostel
  • The Student Village
  • fuifzaal Cachot.

Studenten kunnen uiteraard ook in hun eigen campus terecht: VIVES, KU Leuven en Howest voorzien ook de nodige stille studeerruimte tijdens de blok.

Online inchecken en real-time beschikbaarheid zien

Nieuw dit jaar is het online inchecken op een aantal locaties: in The Student Village, Cachot, Het Entrepot, Snuffel, Wegwijzer, Howest en de Sint-Jakobskerk moet de student zich bij aankomst online aanmelden op een tablet.
Daarmee wordt de beschikbare capaciteit automatisch real-time bijgewerkt en correct vertoond op de website van Brugge Studentenstad. Zo kunnen studenten op elk moment zien waar er nog plaats is en dus nutteloze verplaatsingen vermijden.

Een aantal andere locaties opteren ervoor om met reservaties te werken, dat kan vanaf heden via de website van Brugge Studentenstad. Dit geldt voor de leeszaal van hoofdbibliotheek Biekorf, Liantis, Ondernemerscentrum Tolhuis, Sint-Donaaskerk, Sint-Katarinakerk en WZC Van Zuylen.

Alle praktische info, adressen en openingstijden zijn te vinden op https://bruggestudentenstad.be/studeerlocaties


Over Brugge Studentenstad

Brugge Studentenstad is de samenwerking tussen Stad Brugge, Howest, VIVES, KU Leuven campus Brugge, ZoWe Verpleegkunde, Vesalius Verpleegkunde en het Europacollege. Samen staan we in voor een leefbare stad voor onze studenten, met aandacht voor een vlotte en veilige mobiliteit, degelijke huisvesting, voldoende studeerlocaties en de nodige portie ontspanning via sportieve en culturele evenementen.