Wereldkampioenschap YOU.FO heeft in Brugge plaats

13
nov
2023

Op zondag 30 juni 2024 wordt 't Zand in Brugge het decor voor het Wereldkampioenschap YOU.FO, een spectaculaire nieuwe sport. Er zullen teams van over de hele wereld afreizen om deel te nemen aan het Open WK YOU.FO.
Bovendien kunnen jong en oud op die dag kennis maken met allerlei nieuwe (wellicht toekomstige Olympische) sporten.

De sport YOU.FO

YOU.FO is een spectaculaire, innovatieve en dynamische sport. Je werpt en vangt een aerodynamische ring met futuristische werpstokken. Het doel is om de ring te vangen in de ‘end zone’ van de tegenstander. 

In tegenstelling tot andere sporten, speel je bij YOU.FO eigenlijk altijd door en bestaan er geen uitlijnen. Mocht de ring niet worden gevangen, dan mag iedereen (medespelers of tegenstanders) deze 'claimen' en vervolgens doorgaan met het spel. Hierdoor ligt het spel nooit stil en is het leuk en dynamischom te spelen en te kijken.

Het spel wordt 3 tegen 3 gespeeld, waarbij ieder team mag door wisselen. Het Nederlands Olympisch Comité omschreef YOU.FO als 'Sport met wereldwijde potentie tot sportparticipatie'. Het idee is ontstaan vanuit de gedachte van het werpen van een hondenring met een houten stok, maar ondertussen (een decennium later) is het zoveel meer dan dat.

Teams uit onder andere Japan, USA, Australië en Ierland komen naar Brugge

De sport wordt al in 35 landen wereldwijd gespeeld. Teams en spelers vanuit onder andere Japan, USA, Zuid-Korea, Australië, Canada en Ierland zullen dat weekend van 30 juni 2024 afreizen naar Brugge.  Er worden ook heel wat teams verwacht uit België en Nederland.

Het WK zal gratis toegankelijk zijn. 

Het feit dat het WK YOU.FO in Brugge plaatst heeft, bevestigt de goede reputatie van onze stad op het vlak van de organisatie van grote, internationale sportwedstrijden. 

Ook 'Future Olympic Sports' te bekijken

Diezelfde dag heeft op 't Zand ook het evenement Future Olympic Sports plaats. Iedereen kan hierbij kennis maken met de olympische sporten van de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan Street Racket, Roundnet, Crossnet, KanJam of Kin-Ball.