Thema is
Verkeersmaatregelen
Publicatiedatum is

11 APRIL 2024

Wijkpark Ten Boomgaard: stand van zaken werkzaamheden

Meer informatie over de werkzaamheden in Ten Boomgaard.

Een illustratie van een verkeerskegel

De waterbouwkundige werkzaamheden voor wijkpark Ten Boomgaard zijn grotendeels achter de rug. Om te starten aan de volledige afwerking van het park is het wachten op drogere periodes en op de plaatsing van drie bruggen.

Regen als spelbreker

Op een paar werkdagen na, kon sinds eind oktober 2023 niet gewerkt worden. De overvloedige regen van november tot januari 2024 zorgde ervoor dat het waterpeil in de beek te hoog stond en het terrein ernaast ontoegankelijk en te nat was om funderingen, paden, groen… aan te leggen. Het openleggen van de beek heeft echter nu al aangetoond dat de afvoer van de Kerkebeek gegarandeerd blijft. De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) volgt dit ook steeds van nabij op.

Eerste werk: plaatsen van de bruggen

Vooraleer werk te kunnen maken van de paden en beplanting, moeten eerst de drie bruggen geplaatst worden. De bruggen zijn onderworpen aan strikte technische eisen. Na de zomer van 2024 worden ze geplaatst.

Aanleg paden en groen

Ook de aanleg van de paden is weersafhankelijk. Het houten vlonderpad ter hoogte van het waterpeil in de beek kan nu onmogelijk geplaatst worden, omdat het water er al enkele weken hoger staat dan het ‘zomerpeil’. Bij een heropstart in het voorjaar zal de aannemer diverse werkzaamheden uitvoeren zoals:

  • afwerken van de open koker aan de Dorpsstraat met printbeton
  • heraanleg ter hoogte van de basisschool: waarschijnlijk rond het zomerverlof om zo de hinder te beperken

Timing

De verwachting is dat de aannemer de werkzaamheden afrondt in het najaar 2024. We doen er alles aan om de hinder zo veel mogelijk te beperken.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina?

Laat het ons weten

Volg ons op sociale media