Oefenkooi voor cricket op Gulden Kamer

25
apr
2017

Stad Brugge investeerde in een oefenkooi voor cricket op sportpark de Gulden Kamer in Sint-Kruis. De oefenkooi laat toe om op beperkte ruimte de slagtechniek te oefenen. De kooi zal gebruikt worden door de leden van de Brugge Cricket Club, maar onder meer ook door scholen die sportmiddagen organiseren in het sportpark.

Er werden twee kooien van elk 3.66m breed en 18.3m lang geplaatst. De afmetingen zijn omzettingen van Engelse maten, die gangbaar zijn in de cricketsport. Door plaatsing van de kooien kunnen cricketspelers efficiënter hun slagtechniek oefenen.
Ze kunnen meerdere ballen achter elkaar slaan en hoeven daarbij niet telkens achter de bal te lopen zoals op hun hoofdterrein. De ondergrond is kunstgras.

De Brugge Cricket Club is inmiddels al meer dan vier jaar actief en heeft zijn thuisbasis op de Gulden Kamer. De club telt een dertigtal leden die er wekelijks meermaals trainen en tweewekelijks wedstrijd spelen. Ze geven ook regelmatig initiatielessen aan Brugse jeugd.

Ook voor baseball

De oefenkooi kan ook gebruikt worden voor baseballinitiatie. Met de aanleg van deze kooi verruimt het totaalaanbod aan (openlucht)sporten in de Gulden Kamer. Heel wat scholen plannen er immers hun sportdagen en dan is een breed en laagdrempelig sportaanbod een meerwaarde.

Sportpark Gulden Kamer in Sint-Kruis is een openlucht sportpark met tien natuurgras voetbalvelden, een kunstgrasvoetbalveld, minipitch, basketbalveld, een officieel frisbeeveld, petanquevelden, een boogschietstand. Er is ook een sportzaal voor gevechtssporten en allerlei dansvormen. Ook de Padelclub Brugge en TC Brughia maken deel uit van het sportpark. Ruim een dozijn aan sportclubs hebben hun thuisbasis in de Gulden Kamer.

De werkzaamheden werden uitgevoerd door Tuinen en Parken Demuynck uit Eernegem.