Omleidingen tijdens renovatie Canadabrug van 5 november tot eind april

18
okt
2018

Na 70 jaar intensief gebruik is de Canadabrug aan een grondige renovatie toe. Om de brug duurzaam te herstellen, worden in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv, zowel de onder- als de bovenbouw grondig aangepakt. 

Tijdens de onderbreking van de Canadabrug volgt het verkeer een omleiding.

Het verkeer uit de richting van de Expresweg – N31 met bestemming Scheepsdalelaan en omgeving volgt een omleiding via de Bevrijdingslaan, Gulden-Vlieslaan, Ezelpoort, Scheepsdalelaan en verder. Dit verkeer kan ook op de Expresweg – N31 de afrit Oostendse Steenweg nemen om zijn bestemming te bereiken.

Het verkeer dat het gebied tussen de Canadabrug en de Scheepsdalelaan wenst te verlaten, volgt een omleiding via:

  • de Scheepsdalelaan, Ezelpoort, Gulden-Vlieslaan, Bevrijdingslaan naar de Expresweg
  • de Scheepsdalelaan, Oostendse Steenweg, Waggelwaterstraat naar de Expresweg

Het verkeer uit de Leopold II-laan rijdt rechtsaf richting Scheepsdalelaan, Oostendse Steenweg en verder of linksaf richting Scheepsdalelaan, Ezelpoort, Gulden-Vlieslaan, Bevrijdingslaan en verder.

De Leopold I-laan, Karel de Stoutelaan (tussen Leopold I-laan en Gulden-Vlieslaan) en de Filips de Goedelaan worden tijdens de onderbreking van de Canadabrug voorbehouden voor het plaatselijk verkeer zodat deze straten niet als sluiproutes worden gebruikt. Passende verkeersborden zullen dit aangeven.

Vanop afstand maken verkeersborden de weggebruiker er attent op dat de Canadabrug onderbroken is voor het verkeer en dat er alternatieve routes moeten gevolgd worden.

Deel deze pagina