Omvorming van bestaande vrachtwagenparking Lodewijk Coiseaukaai naar randparking

7
dec
2020

De bestaande vrachtwagenparking aan de Lodewijk Coiseaukaai wordt omgevormd tot randparking. “De parking heeft een positieve invloed op het aantal auto’s in de stad. We realiseren meer parkeerplaatsen maar dit in een grotendeels industriële omgeving en zonder toegevingen op groene zones”, aldus een enthousiaste schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

Eerder deze maand leverde Stad Brugge een omgevingsvergunning af voor de aanleg van een nieuwe vrachtwagenparking aan de Lodewijk Coiseaukaai. “We verplaatsen de bestaande vrachtwagenparking om de leefbaarheid van de buurtbewoners te verbeteren. Het wordt er aangenamer wonen”, zegt schepen Mercedes Van Volcem.

Realisatie randparking

“We voorzien 122 parkeerplaatsen waarvan acht voor personen met een handicap en vier plaatsen met laadpaal voor elektrische wagens. De geluidswanden worden verlaagd tot een hoogte van twee meter om zo de lichttoetreding in de aanpalende woningen te verbeteren”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “Aan de lagere geluidswanden zullen klimplanten groeien. Op de parking zelf worden 13 hoogstammige bomen aangeplant. Er komt ook een bomenrij van 12 bomen aan de Lodewijk Coiseaukaai”, vult schepen Mercedes Van Volcem aan.

De omvorming tot randparking kan starten zodra de nieuwe vrachtwagenparking klaar is. “We mikken op een start van de werkzaamheden in mei 2021 om voor de zomer 2021 deze randparking in gebruik te kunnen nemen. De aanplantingen kunnen pas uitgevoerd worden in het plantseizoen 2021-2022”, zegt schepen Mercedes Van Volcem.

Verwezenlijking beleidsprogramma

Burgemeester Dirk De fauw: “Een van de punten uit ons beleidsprogramma is de uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen op randparkings. Na de eerdere realisatie van parking Waggelwater zal ook deze herinrichting de mobiliteit in heel Brugge ten goede komen.

Met de verhuis van de bestaande vrachtwagenparking komen we bovendien tegemoet aan de vraag van de omwonenden langs de Dudzeelse Steenweg die tot op vandaag hun tuin tegen de vrachtwagenparking ingeplant zien”, besluit burgemeester Dirk De fauw.